Χταπόδι στιφάδο !


         Χταποδακια στιφάδο με μαυροδαφνη


Υλικά 

για 4 άτομα
1 κιλό Χταπόδι ή μοσχοκτάποδο 
1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο 
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
1 κσ πελτέ ντομάτας 
Αλάτι 
πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το Χταπόδι και το κόβουμε κομμάτια.

Ετοιμάζουμε καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κρεμμύδια. 

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ταβά βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια να ροδίσουν καλά για περίπου 5 λεπτά
Προσθέτουμε το χταπόδι ,τα μπαχαρικά και τον πελτέ. Σβήνουμε με το κρασί ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να δέσουν τα αρώματα και το φαγητό. Δεν ανακατεύουμε όσο βράζει, αν χρειαστεί, κουνάμε τον ταβά μας για να μη λιώσουν τα κρεμμύδια .Νερού δεν θα χρειαστεί,θα βγάλει το χταπόδι και τα κρεμμύδια τα δικά του!!


0 comments