ΥΛΙΚΆ
◽️460 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
◽️1 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
◽️200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
◽️180 γρ λάδι ελαφρύ
◽️100 ml γάλα φρέσκο
◽️1 /4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
◽️10 φέτες ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια
◽️200 γρ κασέρι τριμμένο
◽️1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
◽️8-10 ντοματίνια κομμένα
◽️Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
1️⃣ Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το ζαμπόν,το τριμμένο κασέρι ,τα ντοματίνια,την πιπεριά,το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο,το μπεικιν και το αλάτι.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μήν κολλάει στα χέρια μας.
2️⃣ Πλάθουμε μικρά μπαλάκια 50 γρ περίπου το καθένα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα,πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή βουτάμε το κάθε μπαλάκι σε μπολ με σουσάμι.
3️⃣ Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας.
Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα.
Υλικά
◽️500 γρ αλεύρι σκληρό για ψωμί
◽️320 γρ χλιαρό νερό
◽️1 φακελάκι ξερή μαγιά
◽️2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
◽️¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
◽️10 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
◽️1 φλιτζάνι τσαγιού ελιές σε ροδέλες
◽️Ρίγανη
◽️Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
1️⃣ Σε ένα βάθη μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι,αλάτι,μαγιά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας,τόσο όσο να υγρανθεί το αλεύρι.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 45 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο.
2️⃣ Λαδώνουμε τα χέρια μας,ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 ίσα μέρη.
3️⃣ Στρώνουμε λαδόκολα σε ένα ταψί . Ανοίγουμε με την παλάμη μας το κάθε κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό σχήμα ατομικής πίτσας και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
4️⃣ Απλώνουμε από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας,τις ελιές,τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με ρίγανη και ρίχνουμε ελαιόλαδο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα Βγάζουμε και σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό!!
Υλικά
◽️7 φρυγανιές
◽️Λίγη κανέλα για πασπάλισμα
Σιρόπι
◽️1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
◽️1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Κρέμα
◽️ 700 γρ φρέσκο γάλα
◽️40 γρ κορν φλάουρ
◽️2 γεμάτες κσ ανθός αραβόσιτου
◽️100 γρ ζάχαρη
◽️2 κσ βούτυρο
◽️2 βανίλιες
Ζελέ
◽️1 φακελάκι ζελέ ροδάκινο 85 γρ
◽️200 γρ βραστό νερό
◽️200 γρ κρύο νερό
◽️Λίγα κομματάκια ροδάκινο για διακόσμηση
Εκτέλεση
Για ενα μικρό ταψάκι 18×25
1️⃣ Απλώνουμε τις φρυγανιές στο ταψί και καλύπτουμε τα κενά.Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
2️⃣Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 3 λεπτά.Αφήνουμε 2 λεπτά στην άκρη και σιροπιάζουμε τις φρυγανιές.3️⃣ Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το ανθος αραβοσίτου, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει και να δέσει η κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
4️⃣ Προσθέτουμε τη ζέστη κρέμα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
5️⃣ Διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό και προσθέτουμε και το κρύο νερό, αφήνουμε στην άκρη να έρθει δηλαδή σε θερμοκρασία δωματίου και σιγά σιγά ρίχνουμε το ζελέ κουταλιά κουταλιά πάνω από την κρέμα. Εδώ μπορούμε να βάλουμε και λίγα κομματάκια ροδάκινο .
6️⃣ Βάζουμε στο ψυγείο προσεκτικά και αφήνουμε μέχρι να πήξει το ζελέ!!!!
7️⃣ Σερβίρουμε ή παίρνουμε κουτάλι της σούπας και τσακίσουμε το γλυκό!!!!
Follom me on instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
Υλικά:
✔️ 1 ltr φρέσκο γάλα
✔️ 200 γρ ζάχαρη
✔️ 100 γρ κρέμα αραβόσιτου τη βραστή
✔️ 60 γρ κακάο
✔️ 2 κσ βούτυρο
✔️ 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
ΕκτέλεσηΞεκινάμε την κρέμα :
Απ το 1 λίτρο γάλα κρατάμε 1 κούπα τσαγιού για να διαλύσουμε την κρέμα αραβόσιτου. Βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τη ζάχαρη,το κακάο,ανακατεύουμε καλά και όταν πάρει βράση, κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε τη διαλυμένη σε γάλα κρέμα αραβόσιτου. Βάζουμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Οταν πήξει η κρέμα και είναι έτοιμη κλείνουμε τη φωτιά,προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ταψάκι ή ταπερ 20×30 εκ. Στρώνουμε στη βάση μπισκότα μια στρώση,καλύπτουμε με το 1/3 της κρεμας. Κάνουμε άλλη μια στρώση απο μπισκότα και λίγη κρέμα. Τριτη στρώση μπισκότα και τέλος την υπόλοιπη κρέμα και έτοιμο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο.
Follom me on instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
Υλικά
✔️4 φύλλα χωριάτικα
✔️100 γρ Μυζήθρα ή ανθότυρο
✔️200 γρ τυρί φέτα
✔️Λίγα τριμμένη γραβιέρα
✔️Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1️⃣ Για να φτιάξουμε την πίτα στο τηγάνι θα χρειαστούμε ένα καλό αντικολλητικο τηγάνι ή στην ανάγκη ένα οποιοδήποτε τηγάνι και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολα στο μέγεθος του τηγανιού.
2️⃣ Λαδώνουμε με πινέλο το τηγάνι και στρώνουμε 3 φύλλα σουρωτά στο τηγάνι
Ανάμεσα από κάθε φύλλο ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τη φέτα,τη μυζήθρα και τριμμένη γραβιέρα από πάνω . Αν θέλετε και λίγη ρίγανη.
3️⃣ Σκεπάζουμε με το φύλλο που έμεινε,ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε την πίτα στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να τηγανιστεί καλά από τη μια πλευρά και να ροδίσει, περίπου στα 12 λεπτά.Γυρίζουν κι από την άλλη πλευρά και ψήνουμε αλλά 10 -12 λεπτά να ροδίσει καλά και η άλλη πλευρά.
Υλικά
✔️300 γρ τυρί κρέμα
✔️300 γρ γάλα ζαχαρούχο
✔️400 γρ κρέμα γάλακτος
✔️1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
✔️Ένα σφηνάκι λικέρ βύσσινο ή άλλο της αρεσκείας σας
✔️1 /2 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα
Εκτέλεση
1️⃣ Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το λικέρ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Θα είναι περιπου σαν γιαούρτι.
3️⃣ Ρίχνουμε τη μισή κρέμα σε ταψάκι και ρίχνουμε στην επιφάνεια τριμμένο μπισκότο και γλυκό του κουταλιού.Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μπισκότα και το γλυκό.
4️⃣ Αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει.
Follom me on instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!