Ζαχαρόπαστα

Η ζαχαρόπαστα είναι μια πολύ γλυκιά βρώσιμη ζύμη ζάχαρης, που συνήθως γίνεται από ζάχαρη και γλυκόζη. Μερικές φορές αναφέρεται ως κόμμι ζάχαρης ή πάστας, αλλά δεν πρέπει να μπερδευτεί με το φοντάν (είδος γλάσου, αγγ. fondant). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τούρτες, να σχηματίσει χαρακτηριστικά, να δημιουργήσει διακοσμητικά για κέικ, και για πολλές άλλες χρήσεις. Η ζαχαρόπαστα πωλείται σε λευκό και σε άλλα χρώματα. Η λευκή έκδοση μπορεί εύκολα να χρωματιστεί με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Σχεδόν κάθε χρώμα μπορεί να επιτευχθεί με αυτόν τον τρόπο.

 Ζαχαροπαστα

Προετοιμασία 

1 κιλό ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπα νερό
20γρ ζελατίνη σε σκόνη

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε τη ζελατίνη .
"Προσθέτουμε τη γλυκόζη ,βάζουμε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί και το κατεβάζουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το υγρό μείγμα . Ανακατεύουμε με κουτάλι στην αρχή γιατί καίει και μετά δουλεύουμε με το χέρι μας να πάρει όλη τη ζάχαρη .
Δεν θέλει πολύ δουλειά είναι πολύ πολύ εύκολο .Στον πάγκο μας ρίχνουμε λίγη άχνη και δουλεύουμε λίγο ακόμα τη ζαχαροπαστα. Αν θέλουμε να τη χρωματίσουμε ρίχνουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και δουλεύουμε λίγο μέχρι να πιαστεί το χρώμα.
Αν δεν τη χρειαστούμε αμέσως τη ζαχαροπαστα την τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ντουλάπι μας η στο ψυγείο . κρατάει τρεις μέρες μετά πετρώνει.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας και τη χρωματιζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.Για να ανοίξουμε το φύλλο θα μας χρειαστεί ένας πλάστης και κουπ πατ για τα σχήματα








0 comments