Αλμυρά κρουασάν.


Αλμύρα κρουασάν 







Πιο αφράτο ζυμαράκι δεν θα βρείτε πιστέψτε με.. Είναι για όλα.. αλμύρη και γλυκιά γέμιση . Δεν έχουν πολύ ζάχαρη οπότε βάζουμε ότι θέλουμε, μερεντα μαρμελαδα, σκέτα  ζαμπόν κασέρι, τυρί ή ότι αγαπάτε...

Υλικά

Μετράμε με κούπες του καφέ
7 κούπες αλεύρι γοχ
1 κούπα νερό χλιαρό
2 κούπες χλιαρό γάλα φρέσκο
3/4 κούπας λάδι
2κσ ζάχαρη
1κγ αλάτι
30 γρ νωπή μαγιά 
1 αυγό μετριο
Επάλειψη
1 κρόκο
λίγο γάλα

Εκτέλεση

Πιάνουμε πρώτα το προζύμι.. Βάζουμε σε ένα δοχείο το νερό και τη μαγιά να διαλυθεί και προσθέτουμε μισή κούπα αλεύρι και λίγη ζάχαρη μια πρέζα. Αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το λάδι το γάλα τη ζάχαρη το αλάτι και προσθέτουμε τη φουσκωμένη μαγιά Ριχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και με το γάντζο ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι μας να μην κολλάει στα χέρια . Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 3 τέταρτα περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο
Οταν το ζυμαράκι μας φουσκώσει το βγαζουμε στον πάγκο μας και χωρίζουμε τη ζύμη μας ανάλογα σε τη σχήμα θα την κάνουμε.
Για κρουασάν ανοίγουμε φύλλο όσο περίπου η πίτσα και κόβουμε στα 8.Σε κάθε κομμάτι βάζουμε τη γέμιση της αρεσκειας μας και κλείνουμε όπως τα κρουασάν. Τα απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε ένα τέταρτο να φουσκώνουν.
Πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμους για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Εγω έβαλα στα μισά τυρί φέτα και στα υπόλοιπα ζαμπόν κασέρι
Καλη επιτυχία!!!!!!!




2 comments