Ρεβύθια σούπα







Απ τα αγαπημένα μου φαγητά του χειμώνα και πλούσιο σε βιταμίνες. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, σκέτα λεμονατα ή με σάλτσα και καρότα όπως η φασολάδα.. Ωραιότατη γίνεται και η σαλάτα με ρεβύθια.. Εμείς θα τα κάνουμε σκέτα με λεμόνι 🍋 και φυσικά χυλωμενα..

Υλικά 

500 γρ βεβυθια 
2 μεγάλα κρεμμύδια 
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
Χυμός λεμονιού 
Αλάτι πιπέρι. 

Εκτέλεση 

Απ το προηγούμενο απόγευμα αφού έχετε αποφασίσει ότι θα μαγειρέψετε ρεβύθια, θα πρέπει να τα μουλιασουμε σε νερό.
Πλένουμε τα όσπρια σε τρεχούμενο νερό και σε ένα σκεύος με νερό να τα σκεπάζει καλά τα αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα..
Την επόμενη αφού τα ξεπληνουμε πάλι με τρεχούμενο νερό τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο φρέσκο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. 
Ξεπλενουμε και γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, βάζουμε τα ρεβύθια και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια ολόκληρα όπως είναι καθαρισμένα. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.Θελουν περίπου 2 ώρες ανάλογα την ποικιλία. Μπορείτε όμως για ποιο γρήγορα να τα βράσετε σε χύτρα για 20 λεπτά. 
Κατά διαστήματα κοιτάμε το φαγητό αν χρειάζεται νερό και προσθέτουμε. 
Μόλις δούμε ότι τα ρεβύθια μας έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, πότε απ την αρχή γιατί δεν προκειτε να βράσουν. Το αλάτι σφίξει τα όσπρια... βγάζουμε τα ολόκληρα κρεμμύδια απ τη σούπα και τα πολτοποιούμε με λίγο νερό απ το ζουμί τους στο μουλτι. Ρίχνουμε τον πολτό στο φαγητό που βράζει, αφήνουμε 10 λεπτά και τα ρεβύθια μας είναι έτοιμα και χυλωμενα. Σερβίρουμε με λεμόνι 🍋 και φρέσκο ψωμί!!!!! 

Tips. Καλύτερα να τα μαγειρεψουμε πρωί πρωί για να προλάβουν μέχρι το μεσημέρι να δέσουν ακόμα καλύτερα. Θα δείτε ότι όσο περνάει η ώρα χυλωνουν ακόμα περισσότερο.
Αν τα μαγειρέψετε απ το προηγούμενο βράδυ, σίγουρα θα χυλωνουν ακόμα πιο πολύ.
Το μυστικό είναι στο αργό βράσιμο. 

0 comments