Σουφλέ με ριγκατονι

ΣΟΥΦΛΈ ΖΥΜΑΡΙΚΌΝ 


Σουφλεδαρα που λέει και η κόρη μου. Εγώ το λέω σουφλέ κατασκήνωσης γιατί αποκεί έμαθα τη συνταγή. Το φτιάχνουμε κάθε χρόνο στην κουζίνα που πάω και βοηθάω.. Και πιστέψτε με είναι το αγαπημένο των παιδιών. Οι δοσολογία είναι διαφορετικές εκεί  φανταστείτε κάνουμε 10 περίπου μεγάλες λαμαρίνες για 120 άτομα. Εμείς θα φτιάξουμε ένα μέτριο ταψί της κουζίνας 25 ×35  θα βγουν περίπου 8 μερίδες ανάλογα με το μέγεθος που θα κόψετε.

Σάλτσα ζυμαρικών μπορείτε να φτιάξετε την αγαπημένη σας.Εγώ έχω δική μου σε βαζάκια απ το καλοκαίρι  με κρεμμύδι πιπεριά βασιλικό και φρέσκια ντομάτα. 

Υλικά 

300 γρ μακαρόνια ριγκατονι
250 γρ μοτσαρελα τριμμένη 
200 γρ ζαμπόν ή γαλοπούλα 
150 γρ τυρί φέτα 
6 κσ έτοιμη κόκκινη σάλτσα για ζυμαρικά 
2κσ Βιτάμ 
1  λίτρο γάλα φρέσκο 

Εκτέλεση 

Σε βάθη σκεύος βάζουμε τα ζυμαρικά όπως είναι άβραστα  θα βράσουν στο ψήσιμο  μην τα φοβηθείτε καθόλου.Ρίχνουμε μέσα το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια  τη μοτσαρελα ή ότι άλλο κασέρι αγαπάτε  ή διαφορά κασέρι  γκούντα μοτσαρελα  ενταμ, ημισκληρο.Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ταψί μέτριο ρίχνουμε τα μισά υλικά απ το σκεύος και ρίχνουμε διάσπαρτα τη μισή σάλτσα.  Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και την υπόλοιπη σάλτσα και από πάνω ρίχνουμε το γάλα. Το Βιτάμ το ρίχνουμε κι αυτό σε μικρά κομμάτια σε 4 με 5 σημεία. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 220 βαθμούς. Στη μισή ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο προσθέτουμε το υπόλοιπο κασέρι τριμμένο και το αφήνουμε στο φούρνο αλλά 10 λεπτά τώρα στους 250 βαθμούς μέχρι δηλαδή να λιώσουν τα κασερια.
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ! ! 




0 comments