Ψωμάκια για σάντουιτς

 Αφράτα ψωμάκια για σάντουιτς σε σχήμα τσέπης.



Υλικά

350 γρ αλεύρι μαλακό(3 φλιτζάνια τσαγιού) 
250 χλιαρό γάλα (1 & 1/4 φλιτζανιού) 
1 φακελάκι ξερή μαγιά 
2 κγ μέλι 
1 /8 κγ αλάτι 
1 κσ ελαιόλαδο 
1 ασπράδι αυγού 
1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο γάλα (για να αλειψουμε τα ψωμάκια) 
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα 

Εκτέλεση 

Σε βάθη μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το μέλι και τη μαγιά. Αφήνουμε 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ασπράδι αυγού, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Στην αρχή θα κολλάει η ζύμη. 

 Βρέχουμε με τα χέρια μας με το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 4 με 5 λεπτά. 



Αφήνουμε το ζυμαράκι να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα σκεπασμένο με μεμβράνη. 







Ξεφουσκώνουμε το ζυμαράκι με τα χέρια μας και το χωρίζουμε σε 8 ίσα μπαλάκια. 

Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. 









Με ένα χοντρό πλάστη ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο 17×11


Με ένα πινέλο λαδώνουμε τη μισή επιφάνεια της ζύμης και διπλώνουμε τη ζύμη να κλείσει. 




Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένα να φουσκώσουν. 

Αλείφουμε την επιφάνεια με το αραιωμένο σε γάλα αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 





Ψήνουμε για 14 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. 

Follow me on Instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες Μπαχάρι και κανέλα

0 comments