Τούρτα μπισκότο


 
Τούρτα εύκολη με μπισκότα σοκολάτας

Υλικά
 

320 γρ μπισκότα μπι μπερ σοκολάτας

700 γρ φρέσκο γάλα

2 αυγά 

40 γρ κορν φλάουρ 

60 γρ ζάχαρη 

2 κσ βούτυρο 

2 βανίλιες ή ξύσμα λεμονιού 

Γκαναζ
 

200 γρ κρέμα γάλακτος 

180 γρ κουβερτούρα γάλακτος 

1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρίσμενα και καβουρδισμένα 

Εκτέλεση 

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά να γίνουν κρέμα. 

Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει. Ανακατεύουμε συνέχεια να μην σβολιασει η κρέμα. Οταν αρχίζει να πήζει, κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, τις βανίλιες ή το ξύσμα λεμονιού να λιώσει στην κρέμα. Ανακατεύουμε  και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Σε ταψάκι 23 ×23 βάζουμε μια στρώση μπισκότα. Απο πάνω ρίχνουμε λίγη απ την κρέμα και καλύπτουμε με μπισκότα. Απλώνουμε λίγη απ την κρέμα και καλύπτουμε πάλι με μπισκότα. Μέχρι να τελειώσει η κρέμα και τα μπισκότα.Τελευταία στρώση βαζουμε μπισκότα. 


Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και στη ζέστη κρέμα ρίχνουμε τη σοκολάτα να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα ασπρίσμενα και καβουρδισμένα αμύγδαλα ανακατεύουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα πανω απ το γλυκό.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά κόβουμε και απόλαμβάνουμε.

Μπορείτε να μοιράσετε την κρέμα σε δύο μπολ, στο ένα,  προσθέστε κακάο και φτιάξτε δίχρωμη την τούρτα. Μια στρώση κρέμα βανίλια και μια σκούρα με κακάο!!! 

*το χρώμα της κρέμας είναι απο τα χωριάτικα αυγά!!!




0 comments