Υλικά
✔️1/2 μοσχαρίσια γλώσσα
✔️2 κιλά περίπου μάγουλα μοσχαρίσια
Σκορδοστούμπι
1 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι για σερβίρισμα
Εκτέλεση
1️⃣ Ζητάμε από τον χασάπη να μας ξεχωρίσει τα μάγουλα απ το μοσχαρίσιο κεφάλι . Η γλώσσα όπως είναι.
2️⃣ Βάζουμε τα μάγουλα και τη γλώσσα σε νερό και τα αφήνουμε για 3 ώρες.Στο 3ωρο αλλάζουμε συχνά το νερό με φρέσκο.Θα πρέπει να καθαρίσουν καλά απ το αίμα.
3️⃣ Βάζουμε σε κατσαρόλα τα μάγουλα και τη γλώσσα και ρίχνουμε νερό να τα σκεπάζει. Το καλύτερο και το πιο σωστό βράσιμο είναι το αργό . Δηλαδή χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά . Αλλιώς βράζουμε στη χύτρα ταχύτητα . Νερό κοιτάμε νά προσθέσουμε μπόλικο απ την αρχή.Σιγοβράζουμε για 3ή 4 ώρες περίπου στην κατσαρόλα με μισό σκεπασμένα καπάκι ή για 1 μισή ώρα στη χύτρα να μαλακώσουν καλά.Αν χρειαστεί βράζουμε κι άλλο.Θα πρέπει το κρέας να διαλύεται όταν θα το βάλουμε απ το ζουμί.
4️⃣ Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα βρασμένο μάγουλα και τη γλώσσα απ το ζουμί και τα ψιλοκόβουμε . Για τη γλώσσα,βγάζουμε την πέτσα και την ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε στο ζουμί, προσθέτουμε αλάτι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
5️⃣ Για το σκορδοστούμπι: Στο γουδί σπάμε 4 σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτουμε σε ένα φλιτζάνι ξύδι Ανακατεύουμε και έτοιμο.
0 comments