Υλικά
Ταψί :35×28
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ6 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
10 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές σούπας ξίδι
2 βανίλιες
Χυμό ενος πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2 κουβερτούρες των 125γρ
10-11 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα επόμενα 5 υλικά ,μεχρι να διαλυθεί η ζάχαρη . Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο μείγμα . ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο .Λιώνουμε σε μπεν-μαρι τις κουβερτούρες μαζί με το λάδι και τη βανίλια .
Χαράζουμε τη ζέστη σοκολατόπιτα και την περιχύνουμε με το γλάσο κουταλιά κουταλιά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
http://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/sokolatopita/
1 comments
Γειά σα,όταν λέτε να χάραξουμε;Να τρυπήσουμε για να μπει και μεσα το γλασο μηπως;
ΑπάντησηΔιαγραφή