Θα χρειαστούμε :
✔️550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις✔️1 φακελάκι μαγιά
✔️1 κγ Αλάτι
✔️1/2 κγ ζάχαρη
✔️340 ml χλιαρό νερό.
✔️200 γρ ελιές σε ροδέλες
✔️2 κσ ελαιόλαδο
1️⃣ Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά στον πάγκο μας. Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ,το αλάτι,τη ζάχαρη,τη μαγιά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το νερό.
Πώς θα τα φτιάξουμε :
1️⃣ Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά στον πάγκο μας. Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ,το αλάτι,τη ζάχαρη,τη μαγιά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το νερό.
2️⃣ Ζυμώνουμε για 2 με 3 λεπτάκια ίσα ίσα να υγρανθεί το μείγμα . Θα είναι αρκετά κολλώδες το ζυμάρι αλλά μην σας φοβίζει,έτσι πρέπει να είναι.Σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να διπλασιαστεί.
3️⃣Μετά από 1 ώρα είμαστε έτοιμοι . Έχει φουσκώσει αρκετά το μείγμα. Βγάζουμε τη λαδόκολα και ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας Προσθέτουμε τις ελιές και το λάδι.Ανακατεύουμε καλά.
4️⃣ Παίρνουμε το ζυμάρι στον πάγκο αφού απλώσουμε λίγο λάδι να μην κολλήσει στον πάγκο και το χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια των 150 γρ το καθένα
5️⃣ Ζυμώνουμε το κάθε μπαλάκι από έξω προς τα μέσα και τα διπλώματα τα αφήνουμε στο πάνω μέρος. Μεταφέρουμε τα ελιόψωμα σε ταψί,που έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.Αραιά τα βάζουμε γιατί θα φουσκώσουν.Αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για 15 λεπτά.
6️⃣ Ανάβουν το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αέρα. Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολα το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε με νερό,στραγγίζουμε και βάζουμε τη βρεγμένη λαδόκολα πάνω απ τα ελιοψωμα.
7️⃣ Ψήνουμε για 25 λεπτά να πάρουν χρυσαφενιο χρώμα και να γίνουν κρατσανιστα!!!
0 comments