Ινδοκάρυδα




 ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ 

2 αυγά μικρά 

200 γρ ινδοκαρυδο

150 γρ ζάχαρη

40 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Κεράσια αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στην μέση.

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα αυγά χτυπάμε με το σύρμα βάζουμε την ζαχαρη και ανακατεύουμε,βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη βάζουμε λίγο λίγο το βούτυρο ανακατεύουμε βγάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το ινδοκαρυδο,ανακατεύουμε να ενσωματωθεί αφήνουμε για λίγο να κρυωσει.

Παιρνουμε μείγμα σε μέγεθος καρυδιού 38-40 γρ περίπου πλάθουμε σε μπαλάκια και πατάμε λίγο να γίνει πλατύ, πιέζουμε λίγο στην μέση με το χερούλι ξύλινης κουταλας βάζουμε 1 κερασάκι κάνουμε σχέδιο από τα πλαϊνά με χερούλι πιρουνιού  βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις  στους 180 β για 20-25 λεπτά.

Έκανα μιάμιση δόση τα αυγά ήταν μεγάλα  ινδοκαρυδο έβαλα 350 γρ και 100 γρ βούτυρο..Πετρινα Μπαρδανη 

0 comments