Γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι και κορν φλαουρ
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλο
6 κ σούπας κοφτές κορν φλαουρ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
6 φλυτζάνια γάλα
μισό φλυτζάνι βούτυρο για τα φύλλα και 1 κ σ για την κρέμα
6 αυγά
μισό φλυτζάνι ζάχαρη
1 φύλλο κρουστας
Σιρόπι
2 μισή φλυτζάνια ζάχαρη
1 μισή φλυτζάνι νερό
Λίγη κανέλα
Φλούδες πορτοκαλιού
Σε μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι το κορν φλαουρ και το ένα φλιτζάνι ζάχαρη
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδαλιου κορν φλαουρ και ζάχαρης ανακατεύουμε μέχρι να πήξει προσθέτουμε τις βανιλιες το ξύσμα και το βούτυρο
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε σιγά σιγά στην κρέμα εκτός εστίας την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη
Σε μεγάλο ταψί 32 εκατοστά στρώνουμε τα φύλλα να εξέχουν βουτυρωνουμε καλά ρίχνουμε την κρεμα κλείνουμε και χαράζουμε
Ψήνουμε 180 αντίστασεις 1,5 ώρα
Βράζουμε το σιρόπι χλιαρό το γλυκό κρύο το σιρόπι.
Συνταγή Βίκη Αναματερου
0 comments