Γλυκό καρπούζι!!
Αν το καρπούζι μας βγει μάπα τι το κάνουμε;;;
Όχι δεν το πετάμε.. Κρατάμε τη φλούδα και κάνουμε ένα ωραιότατο γλυκό του κουταλιού. Βέβαια δεν θα περιμένουμε πότε θα πετύχουμε μάπα καρπούζι.. Μπορούμε ωραιότατα να φάμε το καρπούζι μας εφόσον είναι χοντρόφλουδο, να κρατήσουμε τη φλούδα και να φτιάξουμε το γλυκάκι μας..
Υλικά
1 κιλό φλούδα καρπούζι900 ζάχαρη
2 κγ σκόνη ξινό ή 2 μεγάλα λεμόνια
2 ποτήρια νερό
Χυμό 1 λεμόνιου (για το τέλος)
3 κλονάρακια αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το καρπούζι μας την ψίχα του αφήνοντας ελάχιστο κόκκινο μέρος, καθαρίζουμε και την πράσινη φλούδα και κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση ρίχνουμε τις φλούδες το ξινό ή τα στιμμενα λεμονια και τα αφήνουμε για 3 ώρες.
Αδειάζουμε το νερό ξεπλένουμε καλά και βάζουμε τις φλούδες, το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν σε βαθιά κατσαρόλα 15 λεπτά μόνο. Κλείνουμε το μάτι κι αφήνουμε όλη νύχτα το γλυκό μας σκεπασμένο με μια πετσέτα. Την επόμενη βράζουμε ξανά το γλυκό μας μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. 5 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και αφού κλείσουμε το μάτι το χυμο λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε βαζα . Καλή επιτυχία!!!
0 comments