Κεφτεδάκια με χυλοπίτες
Υλικά
Κεφτεδάκια
✔️ 500γρ κιμάς μοσχάρι
✔️ 300 γρ κιμάς χοιρινός
✔️ 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
✔️ 2 φέτες ψωμί[μουλιασμένο σε νερό και στημένο]
✔️ 1 αυγό
✔️ Αλάτι
✔️ Πιπέρι
✔️ 1/2 κ.γ. κύμινο
✔️ 1/4 κ.γ.κολιανδρο
✔️ 1 κ.γ. ρίγανη
✔️1/4 κ.γ.μπαχάρι
✔️Λίγα φύλλα δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
✔️ 2 κσ ελαιόλαδο
Σάλτσα
✔️ 200 γρ έτοιμο βαζάκι με άλλειμα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης
✔️ 500 γρ χυλοπίτες
Εκτέλεση
1️⃣ Βράζουμε τις χυλοπίτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και στραγγίζουμε.
2️⃣ Σε ενα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τον κιμά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι οπως είναι με τα υγρά του, το ψωμί, το αυγό, τα αρωματικά και αλάτι - πιπέρι και φυσικά το ούζο.
3️⃣ Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Όσο πιο πολυ ζυμώνουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα κεφτεδάκια.
4️⃣ Θα τα αφήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα και να σφίξει λίγο ο κιμάς με τα υλικά.
5️⃣ Πλάθουμε στρογγυλές μικρές μπαλίτσες τα πιο μικρα κεφτεδάκια τηγανίζονται γρηγορότερα. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να ζεσταίνεται ενα τηγάνι με λίγο λάδι, μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο. Περιμένουμε να κάψει το λάδι και ρίχνουμε λίγους κεφτέδες κάθε φορά μέχρι να τηγανιστούν όλοι. 3-4 λεπτά η κάθε πλευρά είναι ότι πρέπει να τηγανιστούν και να πάρουν χρώμα.
6️⃣ Βγάζουμε τα κεφτεδάκια σε πιάτο και πετάμε το λάδι που έμεινε.Ρίχνουμε τη σάλτσα από το βαζάκι και αραιώνουμε με λίγο νερό ή κρατάμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν οι χυλοπίτες μισή κούπα περίπου.Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και έτοιμο το φαγητό!!!
Follom me on instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
0 comments