ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ




ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ


Υλικά

4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
300 αλεύρι
3 κγ μπέικιν
1 κούπα γάλα εβαπορέ
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
1κσ καρύδι τριμμένο
1 κσ αμύγδαλο τριμμένο
3 κσ ινδοκαρυδο
120 γρ λευκή σοκολάτα
1/2 κούπα καβουρδισμενα αμύγδαλα

Εκτέλεση


Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και το λιωμένο βούτυρο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε ελαφρά, ίσια να ανακατευτούν τα υλικά.
 Στο τέλος ρίχνουμε αμύγδαλα, καρύδια ,ινδοκάρυδο και ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή μαριζ.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.
Για τη διακόσμηση λιωνουμε λευκή σοκολάτα και πςεριχυνουμε το κρυο κεικ Στολιζουμε με καβουρδισμενο αμύγδαλο!!!!!

0 comments