brioche-Μπριος


brioche



Τα πιο νόστιμα και τα πιο αφράτα γεμιστά μπριος. Θα ξετρελαθείτε!!!!!


Υλικά


350 γρ φρέσκο γάλα (χλιαρό)
25 γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
100 ml ηλιέλαιο
1 ασπράδι αυγού
3κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
650 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση


4 κσ σάλτσα της αρεσκείας σας
300 γρ κασέρι τριμμένο
5 φέτες ζαμπόν κομμένο στα 4
Αλείφουμε (πριν το ψήσιμο)

1 κρόκος αυγού
1κσ γάλα

Εκτέλεση


Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το ασπράδι αυγού, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε το αλεύρι σε δώσεις και ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να πετύχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Μπορούμε να ζυμώνουμε και στο πολύμιξερ στο ζυμωτήριο. Θα κολλάει λίγο στα χέρια μας, δεν πειράζει, θα φουσκώσει και δεν θα έχουμε θέμα. Λαδώνουμε ένα βάθη σκεύος και βάζουμε το ζυμαράκι μας να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα περίπου.
Χωρίζουμε το ζυμαράκι μας σε ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι και βάζουμε λίγη σάλτσα ζαμπόν και κασέρι. Κλείνουμε, γυρίζουμε ανάποδα και αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε για 10 λεπτά. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο θα τα περάσουμε με ένα πινέλο με αυγό και γάλα. Ψήνουμε στους 180 β αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. 20 λεπτά περίπου; ανάλογα με το φούρνο σας. Η γέμιση μπορεί να είναι και γλυκιά ή ακόμα και σκέτα!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου ακολουθήστε με και στο instagram
https://www.instagram.com/mpaxarikkanela/


0 comments