Κουλούρια Θεσσαλονίκης χωρίς ζύμωμα

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ



Υλικά

600 γρ αλεύρι γ. ο. χ 
350 ml χλιαρό νερό
2 κσ ζάχαρη 
1 κγ αλάτι 
1 & μισο φακελάκι ξερή μαγιά
2  φλιτζάνια σουσάμι
2 ποτήρια νερό 
3 κσ ζάχαρη 

Εκτέλεση 

Πρώτη κίνηση είναι να βάλουμε το σουσάμι σε ένα βάθη πιάτο και να ανακατέψουμε ζάχαρη και  νερό  σε ένα πιάτο,στη συνεχεία βάζουμε στα ταψιά μας λαδόκολλα.
Σε μια μέτρια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, ρίχνουμε την ξερή μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και με τα χέρια μας ανακατεύουμε τη ζύμη να υγρανθεί όλο το αλεύρι.
 Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα περίπου.
Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο,έχει φουσκώσει, χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη πλάθουμε μπαλάκια. Αφήνουμε για 10 λεπτά. 
Κάθε μπαλάκι το πλάθουμε σε σχήμα μπαστουνιού και κλείνουμε τις άκρες να γίνουν σαν τα κουλούρια. Κάθε κουλούρι το βουτάμε στο ζαχαρόνερο μετά στο σουσάμι και τέλος στο ταψί μας.
 Θα βγουν 2 ταψιά της κουζίνας ανάλογα το μέγεθος. 
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας και τς ψήνουμε αμέσως. 
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 13 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Ανάλογα με το φούρνο μας πάντα.
Δοκιμάστε να κάνετε και λιγα κουλουράκια με τυρί ρεγκάτο. Δώστε σχήμα, Βουτήξτε τα πρωτα σε νερό και στη συνέχεια στο ρεγκάτο ή στο αγαπημένο σας κασέρι και ψήστε το ίδιο με τα Θεσσαλονίκης. 


0 comments