Γλυκό ψυγείου με ζελέ ροδάκινο




Υλικά

◽️7 φρυγανιές

◽️Λίγη κανέλα για πασπάλισμα

Σιρόπι 

◽️1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 

◽️1 φλιτζάνι τσαγιού νερό  

Κρέμα 

◽️ 700 γρ φρέσκο γάλα

◽️40 γρ κορν φλάουρ

◽️2 γεμάτες κσ ανθός αραβόσιτου 

◽️100 γρ ζάχαρη 

◽️2 κσ βούτυρο 

◽️2 βανίλιες

Ζελέ 

◽️1 φακελάκι ζελέ ροδάκινο 85 γρ

◽️200 γρ βραστό νερό 

◽️200 γρ κρύο νερό 

◽️Λίγα κομματάκια  ροδάκινο για διακόσμηση 

Εκτέλεση

Για ενα μικρό ταψάκι 18×25

1️⃣ Απλώνουμε τις φρυγανιές στο ταψί και καλύπτουμε τα κενά.Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.


2️⃣Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 3 λεπτά.Αφήνουμε 2 λεπτά στην άκρη και σιροπιάζουμε τις φρυγανιές.

3️⃣ Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το ανθος αραβοσίτου, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει και να δέσει η κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 

4️⃣ Προσθέτουμε τη ζέστη κρέμα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές  και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. 

5️⃣ Διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό και προσθέτουμε και το κρύο νερό, αφήνουμε στην άκρη να έρθει δηλαδή σε θερμοκρασία δωματίου και σιγά σιγά ρίχνουμε το ζελέ κουταλιά κουταλιά  πάνω από την κρέμα. Εδώ μπορούμε να βάλουμε και λίγα κομματάκια ροδάκινο .

6️⃣ Βάζουμε στο ψυγείο προσεκτικά και αφήνουμε μέχρι να πήξει το ζελέ!!!! 

7️⃣ Σερβίρουμε ή παίρνουμε κουτάλι της σούπας και τσακίσουμε το γλυκό!!!! 

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 



0 comments