Υλικά:
✔️ 1 ltr φρέσκο γάλα
✔️ 200 γρ ζάχαρη
✔️ 100 γρ κρέμα αραβόσιτου τη βραστή
✔️ 60 γρ κακάο
✔️ 2 κσ βούτυρο
✔️ 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την κρέμα :
Απ το 1 λίτρο γάλα κρατάμε 1 κούπα τσαγιού για να διαλύσουμε την κρέμα αραβόσιτου. Βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τη ζάχαρη,το κακάο,ανακατεύουμε καλά και όταν πάρει βράση, κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε τη διαλυμένη σε γάλα κρέμα αραβόσιτου. Βάζουμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Οταν πήξει η κρέμα και είναι έτοιμη κλείνουμε τη φωτιά,προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ταψάκι ή ταπερ 20×30 εκ. Στρώνουμε στη βάση μπισκότα μια στρώση,καλύπτουμε με το 1/3 της κρεμας. Κάνουμε άλλη μια στρώση απο μπισκότα και λίγη κρέμα. Τριτη στρώση μπισκότα και τέλος την υπόλοιπη κρέμα και έτοιμο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο.
Follom me on instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
0 comments