Προφιτερόλ!!!!



Προφιτερόλ

κρέμα προφιτερόλ

Υλικά

 1 λίτρο γάλα
250γρ ζάχαρη
 100γρ αλεύρι
 1 αυγό
 55γρ κακάο
250 κουβερτούρα γάλακτος

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

 1 λίτρο γάλα
 3 αυγά
1 1/4 φλιτζάνι(νες)αλεύρι
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
15  σουδάκια

Εκτέλεση

Κρέμα προφιτερόλ
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα 400 γρ γάλα τα αυγά το αλεύρι και το κακάο . Σε ενα κατσαρόλακι βάζουμε το υπόλοιπο γαλα  και τη ζάχαρη να ζεσταθεί ανακατεύοντας με ένα σίρμα ,ρίχνουμε και το μείγμα απο το μπλέντερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει οπότε και το κατεβάζουμε απο το μάτι και προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε καλά να λιώσει και  το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
 Η δόση ειναι αρκετή για το προφιτερόλ ,κάνουμε τη μισή δόση . Στο μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά λίγο γάλα και το αλεύρι να γίνει χυλός .Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει . Συναρμολογούμε Αφού κρυώσει η κρέμα ζαχαροπλαστικής παίρνουμε τα σου και τη βοήθεια του κορνε ή ενος κουταλιού τρυπάμε στο κάτω μέρος και γεμίζουμε με την κρέμα .Σε βάθη μπολ κάνουμε μια στρώση κρέμας προφιτερόλ ρίχνουμε τα μισά σου σκεπάζουμε με την κρέμα και κάνουμε μια ακόμα στρώση με σου και κρέμα . Διακοσμούμε με οτι μας αρέσει.

Συνταγή για Σουδακια

Υλικά

450ml νερό
125 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
250 γρ αλεύρι
4 αυγά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι, το αλεύρι, το βούτυρο και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά,μέχρι να κάνει ο πάτος μια άσπρη μάζα τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Το κατεβάζουμε απ τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ να κρυώσει. Προσθέτουμε μετά τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε τα Σουδακια στο μέγεθος που θέλουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμους για 25 λεπτά περίπου για το κανονικό μέγεθος, αν θέλουμε μεγαλύτερο ψήνουμε 10 λεπτά παραπάνω.
 Καλή επιτυχία!!!!


 

0 comments