Φασολάκια με κιμά
Υλικά
1 κιλό φασολάκια700 γρ κιμάς
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κσ πελτέ
2 κούπες ντομάτα τριμμένη
1 /4 κούπας κρασί κόκκινο
Αλάτι - πιπέρι
2 κσ μαϊντανό τριμμένο ή θυμάρι
1 πρέζα μπαχαρι
1 πρέζα κανέλα
1 ποτήρι ζωμό βοδινού
Λίγα φυλλα φρέσκιας ρίγανης
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι να ασπρίσει, προσθέτουμε τα φασολάκια να σοταριστούν για 3 λεπτά και στη συνέχεια τον κιμά, σοτάρουμε σπάζοντας τον σε σβόλους με ενα πιρούνι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα, αλάτι πιπέρι, μπαχαρι, κανέλα και το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτει για 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Κατά προτίμηση σε κλειστό καπάκι.
Όσο περισσότερο σιγοβράζουμε κιμά τόσο πιο νόστιμη γίνεται η σάλτσα.
Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό ή το θυμάρι.
0 comments