Χοιρινό με πράσα


 χοιρινό με πράσα

Υλικά

1 κιλό κρέας χοιρινό
700 γρ πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
2 κγ αλάτι
1κγ πιπέρι
1/2 κγ κύμινο
1/2 κγ πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Κατά προτίμηση ζητάμε απ τον κρεωπολη χοιρινή σπαλα κομμένη σε κομμάτια.
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νεράκι (περίπου μισή κούπα). Το αφήνουμε με κλειστό καπάκι να τραβήξει τα νερά του και μετά ρίχνουμε το λάδι. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος καλά μέχρι να πιάσει κρουστά... Θέλει περίπου 10 λεπτά ανάλογα την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα πράσα και το κρεμμύδι κομμένα σε κομμάτια και σ αυτό το σημείο ρίχνουμε τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα πράσα τα ζουμιά τους... Αφήνουμε να σοταριστουν τα πράσα και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το νερό και βράζουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα ζουμιά του και να μείνει με το λάδι του.


0 comments