Θρεπτική και χορταστική σούπα με λαχανικά και κρέας μοσχάρι.. Δεν υπάρχει νοστιμότερη σουπιτσα, αρκεί να βρείτε καλό κρέας. Ζητήστε από τον κρεωπολη να σας κόψει κρέας κατάλληλο για σούπα (ελιά ή ποντίκι)
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια4 μέτριες πατάτες
3 καρότα
Λίγα κλοναρακια σέλινο
1 πράσο
2 μεγάλα κρεμμύδια
Αλάτι πιπέρι
1φλιτζανι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για να κάνουμε τη μοσχαρόσουπα θα βάλουμε πρώτα τα κομμάτια του κρέατος σε μια κατσαρόλα με νερό και θα τα βάλουμε να πάρουν μι; το βράση.Οταν ξεκινήσει ο βρασμός θα βγάλει στην επιφάνεια ένα σκούρο αφρό,μ3 μια τρυπητή κουτάλα θα τον αφαιρέσουμε.Βγάζουμε και στραγγίζουμε τα κομμάτια και πετάμε το νερό.
Βάζουμε ξανά καθαρό νερό πάνω από τη μέση της κατσαρόλας και ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια,χαμηλώνουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.Αν έχουμε χύτρα βράζουμε εκεί το κρέας μας να μαλακώσει καλά,θέλει 20 λεπτά. Ρίξτε περίπου νερό λίγο πιο κάτω από τη μέση της κατσαρόλας.
Χωρίς χύτρα χρειάζεται περισσότερος χρόνος και περισσότερο νερό ώστε όταν βράσει το κρέας να έχει ζουμί αρκετό.
Χωρίς χύτρα χρειάζεται περισσότερος χρόνος και περισσότερο νερό ώστε όταν βράσει το κρέας να έχει ζουμί αρκετό.
Όσο βράζει το κρέας ετοιμάζουμε τα λαχανικά... Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε τα λαχανικά στο βραστό κρέας και μαζί και το αλατοπίπερο και το λάδι. Αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά περίπου 20 λεπτά και όπως είναι ζέστη σερβίρουμε.
Tips :Αν σας φαίνεται πολύ η ποσότητα του κρέατος που βράσατε, τότε κρατήστε λίγο μαζί με ζουμί σε ένα μπολ στην κατάψυξη για άλλη χρήση. Εγώ πάντα βράζω περισσότερο κρέας και ζωμό και κρατάω μερίδες στην κατάψυξη.
Λαχανικά μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει.
Καλή επιτυχία!!!!
0 comments