Χοιρινή τηγανιά λουκούμι με τα κρεμμυδάκια..
Ζητήστε απ τον κρεοπωλη να σας κόψει τηγανιά από μπούτι κιλοτο, γίνεται πολύ μαλακό και νόστιμο το κρέας του.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε χοντρά κομμάτια700 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
2κγ αλάτι
1 κγ κοφτό πιπέρι
1 κγ κοφτό κύμινο
1κσ κορν φλάουρ
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε κάτω απ τη βρύση τα κομμάτια του κρέατος και όπως είναι με τα νερά τους χωρίς να τα στραγγισουμε τα γυρίζουμε στην κατσαρόλα της χύτρας.Ανοίγουμε το μάτι και αφήνουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά να τραβήξει τα νερά του. Μόλις '' σωθούν '' τα νερά προσθέτουμε το λάδι και τηγανίζουμε καλά για 10 λεπτά περίπου να πιάσει κρουστά το κρέας, να χρυσαφισει...
Τότε προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα και τα μπαχαρικά,ανακατεύουμε καλά μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε και το νερό κι αφού πάρει μια δυο βράσεις το φαγητό κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 5 λεπτά. Όταν κατέβει η βαλβίδα της χύτρας βράζουμε το φαγητό χωρίς καπάκι για αλλά 7 λεπτα περίπου. 2 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι, κι αφού υπάρχει ακόμα ζουμί στο φαγητό βγάζουμε μια κούπα απ το ζουμί και διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο φαγητό. Κλείνουμε το μάτι κι έτοιμο το φαγάκι μας.
Tips :Μπορούμε να βράσουμε το φαγητό μας και χωρίς χύτρα, απλά θα χρειαστεί περισσότερη ώρα και λίγο νερό παραπάνω, θα το δούμε στο βράσιμο.
Καλή επιτυχία!!!!
0 comments