Μιας και είναι η εποχή που τα μήλα είναι σε αφθονία τι πιο καλύτερο απ το να τα εκμεταλευτουμε...
Σκέφτηκα να φτιάξω μια εύκολη μηλόπιτα κέικ με ότι υλικά υπάρχουν στο σπίτι...
Εγώ την έβαλα σε στρογγυλό τσερκι... Εσείς μπορείτε να την ψήσετε σε φόρμα του κέικ ή σε μακρόστενο μεσαίου μέγεθος πυρέξ...
Υλικά
5 κούπες τσαγιού αλεύρι γοχ2 & 1/2 κούπας πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 & 1/2 κούπας ζάχαρη καστανή
1 κούπα ηλιέλαιο
3 κγ μπεικιν παουντερ
2 κγ κανέλα
1/2 κγ τζιτζερ
1/4 κγ γαρίφαλο
1 κγ σόδα σκόνη
2 κούπες τσαγιού μήλα κομμένα σε κύβους
1/2 κούπα κραμπερι & δαμάσκηνα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι να αφρατεψει καλά.. Ρίχνουμε την πορτοκαλάδα και προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι μπεικιν σόδα) ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά και τέλος προσθέτουμε τα μήλα τα κραμπερι και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα.Βάζουμε το μείγμα σε τσερκι ή ότι άλλο σκεύος διαθέτουμε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 50 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
Εγώ από πάνω πριν το ψήσιμο, εβαλα και 2 μήλα κομμένα σε φετακια.
Tips.. Αν βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο που θα παραλείψετε τη σόδα και το μπεικιν.
Η σόδα σκουραινει το μείγμα.. εγώ είχα μόνο αλεύρι γοχ γιαυτό και το πρόσθεσα.
Μπορείτε να αντικαταστησετε τη ζάχαρη με μια κούπα μέλι και την πορτοκαλάδα με χυμό πορτοκάλι.
Επίσης αντί για πορτοκαλάδα μπορούμε να βάλουμε σόδα ποτό και να παραλειψουμε τη σόδα σκόνη.
Καλή επιτυχία!!!!!
0 comments