Υλικά
5 μικρές πατάτες 480 γρ(τις ζυγισα καθαρισμένες)1 αυγό
6 κσ τριμμένη γκούντα η άλλο κασέρι της αρεσκείας σας
αλάτι - πιπέρι
τυρί φέτα για γέμιση (μια φέτα περίπου)
Παναρισμα
1 αυγό
1/2 κούπας αλεύρι
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε να βράσουν σε νερό για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και με ένα πιρούνι τις λιώνουμε.Αφήνουμε 10 λεπτά πριν τα δώσουμε σχήμα.
Πλάθουμε μπαλάκια και κλείνουμε μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα..Τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου στην κατάψυξη να παγώσουν και να μπορέσουμε να τις παναρουμε χωρίς να διαλυθούν.
Ετοιμάζουμε σε τρία μπολακι, στο ένα αυγό, στο άλλο φρυγανιά και στο τρίτο αλεύρι.
Περνάμε το κάθε κεφτεδακια πρώτα απ το αλεύρι μετά απ το αυγό και τέλος στη φρυγανιά τριμμένη.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.Ζεστές ή κρύες οι πατατοκροκετες είναι το ίδιο νόστιμες !!!
Καλή επιτυχία!!!!!
0 comments