Κεφτέδες με κουρκούτι ή κεφτέδες με ζμι
όπως το λέμε στο χωριό μου Μηλέα Ελασσόνας..Στην ουσία είναι μια σάλτσα με αλεύρι πελτε και νερό. Γεύση παίρνει απ το λάδι που έχουμε τηγανισει τα κεφτεδακια.
Η μαμά το έμαθε απ τη γιαγιά μου και εγώ απ αυτές τις δύο.. Απίστευτη γεύση και αρώματα..
Εύκολο και χωρίς συνταγή.
Εγώ έκανα ένα πιάτο ίδια για δοκιμή. Ειχα πολλά χρόνια να φτιάξω και τα παιδιά μου δεν το είχαν δει ποτέ αυτό το φαΐ. Τους άρεσε όμως σαν γεύση. Ιδανικός μεζές και για κρασάκι..
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και στο ίδιο σκεύος, με το ίδιο λάδι, περίπου με 1 με 2 κουταλιές σούπας να μείνει..
Βγάζοντας τους κεφτέδες χωρίς να αλλάξουμε σκεύος ή λάδι, ρίχνουμε 2 κσ κοφτές αλεύρι και το τηγανίζουμε με προσοχή μην καεί, ρίχνουμε 1 κσ πελτε και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό για κάθε κουταλιά αλεύρι, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς να μη μας σβολιασει.. αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και λίγο σκόρδο και 2 με 3 κεφτεδακια, ίσια για ντεκόρ.. Μπορούμε να το περάσουμε από σιτα πριν το σερβίρουμε, θα κρατήσει τα καμμένα κομμάτια απ το τηγάνι.
Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμάκι.
1 comments
Μπραβο για τον τα κεφταδακια με κουρκουτι τέλειο το φαγητό πρώτη φορά έκανα κι έγλειφα όλοι τα πιατα
ΑπάντησηΔιαγραφή