Κέικ με ινδοκαρυδο!!
Υλικά
250 γρ βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 & 1/2 κούπα γάλα φρέσκο
2κγ χυμό λεμονιού
3κγ μπεικιν
1 κούπα ινδοκαρυδο
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
Μια φόρμα κέικ
Εκτελεση
Βούτυρονουμε την φόρμα για αρχή. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις.
Βούτυρο και αυγά καλό είναι να έχουν θερμοκρασία δωματίου, το γάλα απλά το αφήνουμε 10 λεπτά εκτός ψυγείου.
Χτύπαμε στο μιξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε τα αυγα ένα ένα ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γαλα εναλλάξ με το αλευρι, λίγο απ το ένα λίγο απ το άλλο, ρίχνουμε το μπεικιν και τέλος το ινδοκαρυδο.Ριχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε το κέικ απ το φούρνο και ξεφορμαρουμε μετά από 10 λεπτά . Ενα μυστικό για να μην κολλάει το κέικ στη φόρμα είναι να αλευροσουμε τη φόρμα και να την βάλουμε για 10 λεπτά (όση ώρα δηλαδή ετοιμάζουμε το κέικ)
στην κατάψυξη.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments