Τυροκριτσίνια

 


Υλικά 

✔️ 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ

✔️⅓ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (55 ml)

✔️¾ φλιτζάνι τσαγιού νερό  (135 ml)

✔️1 κγ μπεικιν παουντερ 

✔️⅓ κγ αλάτι 

✔️150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο 

Εκτέλεση 

1️⃣ Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε το αλάτι και το μπεικιν. Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό Ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια μας.

2️⃣Ζυμώνουμε ελάχιστα τη ζύμη,ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.προεραιτικά πασπαλίζουμε λίγο ακόμα κεφαλοτύρι.

3️⃣ Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε 29 με 30 μπαστουνάκια. 


4️⃣ Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.



0 comments