Υλικά
✔️500 γρ Μοσχάρι,ποντίκι
✔️600 γρ χοιρινό μπούτι
✔️1 κιλό πατάτες baby
✔️ 4 πιπεριές Φλωρίνης
✔️ 3 μέτρια κρεμμύδια
✔️2 σκελίδες σκόρδο
✔️12 περίπου ντοματίνια
✔️Αλάτι
✔️Πιπέρι
✔️1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
✔️1 κγ Ρίγανη
✔️¼ κγ κύμινο
✔️ ¼ κγ κουρκουμα
✔️ ¼ κγ πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
1️⃣ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αέρα. Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε.Τις πατάτες baby στη μέση,τα κρεμμύδια στα τέσσερα,τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια,τα σκόρδα ολόκληρα και αφήνουμε να στραγγίσουν.
2️⃣ Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 5εκ περίπου Αραδιάζουμε τα λαχανικά στη γάστρα πατάτες,κρεμμύδια,πιπεριές ..
3️⃣ Βάζουμε και το κρέας και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το λάδι.Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού μπαχαρικά και λάδι.
4️⃣Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 2½ ώρες. Μισή ώρα νωρίτερα βγάζουμε το καπάκι και δυναμώνουμε το φούρνο ώστε να πάρει χρώμα το φαγητό και να σωθούν τα υγρά .
5️⃣ Νερό δεν βάζουμε,θα βγάλει τα δικά του υγρά από το κρέας και τα λαχανικά.
0 comments