Υλικά
✔️600 γρ αλεύρι
✔️1 φακελάκι μαγιά
✔️1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό
✔️½ κγ αλάτι
✔️2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
✔️ ½ κγ ζάχαρη
Υλικά για την γέμιση
✔️ 300γρ τυρί φέτα
✔️έξτρα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1️⃣ Σε μια λεκάνη ή μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή που δενκολλάει στα χέρι μας . Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για ¾ της ώρας να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.
2️⃣ Αφού η ζύμη μας έχει ξεκουραστεί και διπλασιαστεί σε όγκο,ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια,περίπου στο μέγεθος ενός Μανταρινιού.Υπολογίζουμε και το φούσκωμα που θα κάνει όσο το τηγανίζουμε.
3️⃣ Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και με τα χέρια μας το ανοίγουμε σε ένα στρόγγυλο λεπτό φύλλο,όσο περίπου όσο ένα πιατάκι του γλυκού.
4️⃣ Βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ή με τα χέρια.
5️⃣ Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τςτοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, να τραβήξουν το λάδι. ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμα!
Η συνταγή της Αναστασία Γκατζαρα
0 comments