Σπανακοπιτάκια


Σπανακοπιτάκια εύκολα χωρίς φύλλο με ζύμη γιαουρτιού. Γίνονται πολύ αφράτα και φτιάχνονται μέχρι να πεις κύμινο.θα τα λατρέψετε.

ΥΛΙΚΆ


✔️460 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
✔️200 γρ σπανάκι 
✔️3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
✔️3 κουταλάκια γλυκου μπέικιν
✔️200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
✔️180 γρ λάδι ελαφρύ 
✔️100 ml γάλα φρέσκο 
✔️1 /4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
✔️Λίγο πιπέρι 
✔️2 αυγά 
✔️300 γρ τυρί φέτα θρυμματισμενη
✔️έξτρα 1 αυγά με 3 κσ γάλα για να αλλείψουμε.
✔️Λίγο κεφαλοτύρι για πασπάλισμα 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά,το γιαούρτι, το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.

2️⃣ Προσθέτουμε το σπανάκι,τη φέτα , το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο ,το μπεικιν,αλάτι,πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια μας,δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι γιατί θα σφίξη η ζύμη. 


3️⃣ Βρέχουμε τα χέρια σε ένα μπολάκι με νερό και πλάθουμε μπαλάκια των 60 ή 70 γρ το ένα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

4️⃣ Αλλείφουμε με αυγό και γάλα και πασπαλίζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.

5️⃣ Ψήνουμε στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 25 -30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας. Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα. Η ζύμη θα μας βγάλει 26 πιτάκια.

➡️ Tips 

Αν η φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αρκετά αλμυρή δεν θα βάλουμε καθόλου αλάτ 

   Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 


0 comments