mpaxari & kanela

  • Home<
  • Άρτος
  • Εποχιακά
  • Μαγειρεύουμε
    • Γλυκά
    • Ζυμαρικά
    • θαλασσινά
    • κέικ
    • κεράσματα
    • κουλούρια
    • παγωτά
    • τσουρέκια
    • πουλερικά
    • χοιρινό
    • κιμάδες
    • όσπρια
  • Νηστίσιμα
  • Αλάδωτα

 


Υλικά 

✔️1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο 

✔️1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι

✔️1 φλιτζάνι ζάχαρη 

✔️2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

✔️2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν παουντερ

✔️2 βανίλιες 

✔️4 φράουλες κομμένες σε κομματάκια 

Εκτέλεση 

①  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις. 
Τοποθετούμε τις θήκες για μαφινς στο ειδικό ταψί. 

②  Χτυπάμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το χυμό με ενα σύρμα για λίγα λεπτά,ίσα ίσα να λιώσει η ζάχαρη.

 ③   Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τις φράουλες σε μικρά κομματάκια 

 ④  Ισομοιράζουμε στις θήκες το μείγμα και από πάνω αν θέλουμε βάζουμε λίγες φράουλες ακόμα.Σε κάθε θήκη και από 1 κουταλιά της σούπας μείγμα.

⑤  Ψήνουμε για 20 με 25λεπτά ανάλογα το φούρνο. 

 


ΜΙΑ ΝΌΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΉ ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΑΓΑΠΆΝΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΆ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΕΊΑ!!! 


Υλικά 

✔️700 γρ θράψαλα φρέσκα  ή κατεψυγμένες 

✔️2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 

✔️1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 

✔️1 κιλό σπανάκι 

✔️1 κσ πελτέ 

✔️10 περίπου ντοματίνια ή 1 μεγάλη ντομάτα σε κομμάτια 

✔️1 ματσάκι άνηθο (προαιρετικά) 

✔️Αλάτι 

 ✔️πιπέρι

✔️Ελαιόλαδο 

✔️1 ποτήρακι κρασιού κρασί 


Εκτέλεση 

①  Ψιλοκοβουμε το σπανάκι  και το πλένουμε καλά. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια στα 6 ή ακανόνιστα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. 

② Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για λιγα λεπτά.

③ Ρίχνουμε τα θράψαλα  αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν και προσθέτουμε το κρασί,ρίχνουμε τον πελτέ,τα ντοματίνια και χαμηλώνουμε τη φωτιά,ρίχνουμε λίγο νερό περίπου 1 /2 ποτήρι.Σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. 

 ④ Προσθέτουμε το σπανάκι,τον άνηθο  και αφήνουμε να χάσει τον όγκο του. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ακόμα .


⑤ Στο τελευταίο 5 λεπτό ανοίγουμε τη φωτιά στο δυνατό να εξατμιστούν  τα υγρά του και να δέσει το φαγητό. 

Tips :Βάλτε χόρτα διαφορά, απ αυτά που βάζετε για την πίτα, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο . 

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 

 


Σοκολατόπιτα στο τσακ μπαμ 

Υλικά 

Ταψί :35×28 

✔️3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ

✔️2 κγ μπεικιν παουντερ 

✔️5 κουταλιές σούπας κακάο

✔️1 πρέζα αλάτι

✔️2 φλιτζάνια τσαγιού βραστό νερό

✔️2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

✔️1 φλιτζάνι  καλαμποκέλαιο

✔️1 κουταλιά της σούπας ξίδι

✔️2 βανίλιες

✔️Χυμό ενος πορτοκαλιού

✔️1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής

Σιρόπι 

 ✔️ 400 ml νερό 

✔️ 4 κγ κακάο άγλυκο 

✔️ 4 κγ ζάχαρη 

Γλάσο σοκολάτας 

✔️3 κουβερτούρες υγείας των 125 γρ

✔️ 3/4 του φλυτζανιού καλαμποκέλαιο

✔️1 βανίλια

Εκτέλεσή 

1️⃣ Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε, το αλάτι και το μπεικιν.

 2️⃣  Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε το βραστό νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 5 λεπτά μεχρι να αρχίζει διαλύεται η ζάχαρη . Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα . Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά. 

3️⃣   Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο μείγμα .Ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά και ελέγχουμε με μια οδοντογλυφιδα αν  ψήθηκε,βυθίζουμε δηλαδή στο κέντρο, αν βγει καθαρή σημαίνει οτι είναι έτοιμη. Αφήνουμε να κρυώσει 

4️⃣ Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το κακάο,αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού,όπως βράζουμε τον ελληνικό καφέ.Οταν έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήσουμε στην άκρη για 5 λεπτά,ίσα ίσα να πέσει η θερμοκρασία του. Με ένα κουτάλι βρέχουμε να ποτίσει όλη η σοκολατόπιτα . Κρύα η σοκολατόπιτα ζεστό το σιρόπι.

5️⃣  Ετοιμάζουμε το γλάσο .Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τις κουβερτούρες μαζί με το λάδι και τη βανίλια .

 6️⃣ Χαράζουμε τη σοκολατόπιτα και την περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο κουταλιά κουταλιά.

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 



 


Υλικά 

✔️250 γρ μπαγιάτικο ψωμί 

✔️1/2 κούπας ελαιόλαδο

✔️2 κσ ξύδι 

✔️1/2 κγ αλάτι

✔️4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση 

1️⃣ Βάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε νερό να μουλιάσει για λίγα λεπτά. 

2️⃣ Καθαρίζουμε το σκόρδο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι,το αλάτι και το ξύδι, έτσι πολτοποιείτε καλύτερα το σκόρδο. 

3️⃣ Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ψωμί και το ρίχνουμε κι αυτό στο μπλέντερ να πολτοποιηθεί. Στο τέλος ελένχουμε την υφή και αν χρειαστεί μπλεντάρουμε λίγο ακόμα.

4️⃣ Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα λάδι ή ξίδι και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.

5️⃣ Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 


Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης κινητού

Translate

Facebook

Mpaxari & kanela

Follow

Συντομογραφίες

κ.γ (κουταλάκι του γλυκού) κ.σ (κουταλιά της σούπας) Αλεύρι γοχ (αλεύρι για όλες τις χρήσεις) φλ (φλιτζάνι) Ltr (λίτρο)
Protected by Copyscape

ABOUT ME

Καλώς ήρθες στο mpaxari & kanela. Είμαι η Θεοδώρα Παπαλιάγκα, δεν είμαι σεφ, λατρεύω όμως τη μαγειρική,και προσπαθώ για το καλύτερο. ">

ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΕ ΜΕ

ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;

  • Μπισκοτόγλυκο
  • Εκμέκ παγωτό
  • Πορτοκαλόπιτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • Φλογέρες κουρού
  • Πατάτες με λουκάνικα στο φούρνο
  • Τορτελίνια φούρνου
  • Πατσάς με ποδαράκια και κεφάλι χοιρινό
  • Cheesecake μαρμπρέ
  • Καρυδάκια
  • Μπισκοτόγλυκο με ζελέ

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΤΙΚΈΤΑ

νηστισιμα 191 Γλυκά 129 νηστίσιμα φαγητά 70 φαγητά 69 Πίτες-πιτάκια 67 Κεικ 54 νηστίσιμα γλυκά 51 Ζύμες 50 Αλάδωτα 43 Αρτοσκευάσματα 36 κουλουράκια-βουτήματα 33 Ζυμαρικά 30 Θαλασσινά 30 Σιροπιαστά 25 ορεκτικά 25 Πουλερικά 24 παγωτά 23 σοκολάτα 23 Κιμάς 22 Χοιρινο 18 Γλυκά κουταλιού 17 Μοσχάρι 15 Σούπες 14 κεράσματα 14 Οσπρια 13 Σνακ 13 τυριά 13 χριστούγεννα 13 Ρύζι 12 Τσουρέκια 12 πατάτες 12 Λαδερά 11 Σάλτσες 11 Χρήσιμα 11 Αυγά 10 Σαλάτες 10 πασχαλινά 10 light 8 Μαρμελάδες 8 Μπριος 7 Μανιτάρια 6 παντεσπάνι 6 Ντιπς 5 κρουασαν 5 σαντιγί 5 Μπεσαμέλ 3 σφολιάτα. 3 σόγια 3 Αρνι 2 Σνακ. 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι φωτογραφίες και τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Απαγορεύεται η αναδημοσιεύση χωρίς την συγκατάθεση μου. Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Powered By Blogger
Protected by Copyscape

Σελίδες

mpaxari & kanela

Widget by EmbedSocial→

Copyright © mpaxari & kanela. Designed by OddThemes