mpaxari & kanela

  • Home<
  • Άρτος
  • Εποχιακά
  • Μαγειρεύουμε
    • Γλυκά
    • Ζυμαρικά
    • θαλασσινά
    • κέικ
    • κεράσματα
    • κουλούρια
    • παγωτά
    • τσουρέκια
    • πουλερικά
    • χοιρινό
    • κιμάδες
    • όσπρια
  • Νηστίσιμα
  • Αλάδωτα


 

Υλικά 

✔️4 φιλέτα  μπακαλιάρο 

✔️4 μέτριες μελιτζάνες 

✔️¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο 

✔️3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους 

✔️4 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες 

✔️1 φλιτζάνι ντοματίνια 

✔️3 σκελίδες σκόρδο 

✔️½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 

✔️1 ποτήρακι κρασί λευκό 

✔️Αλάτι -Πιπέρι 

✔️1 Κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 

✔️½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι 

Εκτέλεση 

1️⃣ Για να φτιάξουμε το φαγητό θα χρειαστούμε μια κατσαρόλα χαμηλή και φαρδιά κατά προτίμηση ταβά.Το ψάρι που πήρα ήταν κατεψυγμένο,οπότε το άφησα να ξεπαγώσει.

2️⃣ Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε το κοτσάνι,ύστερα τις κόβουμε κάθετα και στραυρωτα και σε κομμάτια.

3️⃣ Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και σωτάρουμε τις μελιτζάνες από όλες τις πλευρές να ροδίσουν.Βγάζουμε σε πιάτο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν μέχρι να ασπρίσει το κρεμμύδι.

4️⃣ Ρίχνουμε ξανά τις μελιτζάνες και προσθέτουμε το κρασί..Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες,τα ντοματίνια,αλάτι,πιπέρι,τη ρίγανη,το θυμάρι και το μαϊντανό.Ανακατεύουμε και στρώνουμε από πάνω τα ψάρια.

5️⃣ Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου να ψηθεί το ψάρι και να δέσει η σάλτσα.Όσο βράζει το φαγητό δεν  ανακατεύουμε καθόλου.

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!  









Υλικά 

✔️300 γρ αλεύρι γ.ο.χ 

✔️100 ml χλιαρό νερό 

✔️1 φακελάκι ξερή μαγιά

✔️3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 

✔️3 μέτριες ώριμες ντομάτες 

✔️¾ κούπας ελιές ροδέλες 

✔️ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

✔️¼κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 

✔️Λίγα φύλλα δυόσμο ή βασιλικό 

Εκτέλεση 

1️⃣ Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,τη μαγιά,το αλάτι,τη ρίγανη και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

2️⃣ Σε άλλο μπόλ κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, βγάζουμε τη φλούδα τους και κόβουμε σε μικρά κομμάτια,δεν τη στραγγίζουμε τη ντομάτα,όπως είναι με τα υγρά που θα  βγάλει. Ρίχνουμε τις ελιές,το ελαιόλαδο και τα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού.

3️⃣ Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε καλά να ομογενοποιηθούν Σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.

4️⃣ Βάζουμε σε  ένα μέτριο ταψί λαδόκολλα και αλλείφουμε με λάδι.Στρώνουμε το μείγμα,πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ρίγανη αν θέλουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα.

5️⃣ Ζεστή ή κρύα η ντοματόπιτα είναι το ίδιο τέλεια!!


Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 

 




Υλικά 

✔️2 μέτριες πατάτες

✔️1 μελιτζάνα 

✔️2 κολοκυθάκια 

✔️2 μεγάλα κρεμμύδια 

✔️2 σκελίδες σκόρδο 

✔️1 πιπεριά πράσινη 

✔️1 πιπεριά Φλωρίνης 

✔️3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους 

✔️1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

✔️1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 

✔️1 ποτήρι λευκό κρασί 

✔️ Αλάτι -Πιπέρι 

✔️1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά 

✔️✔️1 κουτάλι σούπας ρίγανη 

Εκτέλεση 

1️⃣ Για να φτιάξουμε το μπριάμ στο φούρνο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.

2️⃣ Πλένουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.Καθαρίζουμε τις πατάτες,τα κρεμμύδια και τη μελιτζάνα .Τα κολοκυθάκια απλά τα πλένουμε και κόβουμε πάνω και κάτω. Κόβουμε σε  κύβους και τα αραδιάζουμε στο ταψί.

3️⃣ Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις ντομάτες,την κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε  ένα μπολ.Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό στην ντομάτα και προσθέτουμε το σκόρδο σε φέτες και τον πελτέ.

4️⃣ Ρίχνουμε τα μπαχαρικά στα λαχανικά και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα με τις ντομάτες και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρασί. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά.

5️⃣ Βγάζουμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε αλλά 20 λεπτά.

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 







Υλικά 

✔️4 πιπεριές Φλωρίνης 

✔️300 γρ τυρί φέτα 

✔️3 κσ ελαιόλαδο 

✔️Ρίγανη 

✔️Μπουκοβο

Εκτέλεση 

1️⃣ Πλένουμε τις πιπεριές με τρεχούμενο νερό και χαράζουμε κατά μήκος.Με προσοχή αφαιρούμε το εσωτερικό μέρος από μεμβράνη και σπόρους και ξεπλένουμε.

2️⃣ Τις αραδιάζουμε σε ένα μέτριο ταψάκι  και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το εσωτερικό μέρος της πιπεριάς.

3️⃣ Θρυμματίζουμε τη φέτα σε  ένα μπολ και ρίχνουμε ελαιόλαδο,ρίγανη και μπούκοβο.

4️⃣ Με ένα κουτάλι γεμίσουμε  τις πιπεριές,ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω για 25 λεπτά.


Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 




 


Υλικά 

✔️250 γρ μακαρόνια Ν 6

✔️120 γρ τόνο κονσέρβα σε  νερό 

✔️7 - 8  ντοματίνια κομμένα στη μέση 

✔️½ φλιτζάνι ελιές κομμένες σε ροδέλες 

✔️1 σκελίδα σκόρδο 

✔️Λίγα φύλλα βασιλικό 

✔️Ρίγανη 

✔️ 2 κσ ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 

1️⃣ Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και αλατίζουμε. 

2️⃣ Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 8 λεπτά. 

3️⃣3 λεπτά πριν σουρώσουμε βάζουμε ενα τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο ολόκληρο και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ίσα να μαραθούν,αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τον τόνο  τις ελιές και τα φύλλα βασιλικού. Αφήνουμε για 1 λεπτό μόνο.

4️⃣ Με μια τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια που βράζουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, όπως είναι με τα υγρά που θα πιάσει η τσιμπίδα. Ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε ρίγανη και έτοιμο για σερβίρισμα!!! 

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 

 


Θα χρειαστούμε


✔️2 κιλά βερίκοκα ώριμα

✔️1000 γρ ζάχαρη

✔️Χυμός 1 λεμονιού 

Πως τη φτιάχνουμέ


1️⃣ Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο πλένουμε καλά τα  φρούτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
2️⃣ Κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια.

3️⃣Βάζουμε τα κομμένα βερίκοκα σε φαρδιά κατσαρόλα σε στρώσεις,βερίκοκα  ζαχαρη και αφήνουμε 2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους τα φρούτα.

4️⃣   Μετά το 2ωρο χωρίς να προσθέσουμε νερό ξεκινάμε να τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά . Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε με μια κουτάλα.

5️⃣ Θέλουν πάνω απο μισή ωρα βράσιμο .Βγάζουμε λιγο σε ενα πιατάκι και με το κουτάλι κάνουμε μια αυλακιά πανω στην μαρμελαδα αν απλώσει θέλει λίγο ακόμα βράσιμο αν στέκεται σημαίνει οτι είναι έτοιμη .
6️⃣  Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Μοιράζετε τη μαρμελάδα όσο είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα.
Πως τα αποστείρωνουμε:
Βάζουμε τα βάζα σε ταψάκι να αποστειρωθούν(στο φουρνο με καπάκια ανοιχτά για 15 λεπτα) και οπως ειναι γεμιζουμε τα βαζα κλείνουμε και ανάποδογυρίζουμε .

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης κινητού

Translate

Facebook

Mpaxari & kanela

Follow

Συντομογραφίες

κ.γ (κουταλάκι του γλυκού) κ.σ (κουταλιά της σούπας) Αλεύρι γοχ (αλεύρι για όλες τις χρήσεις) φλ (φλιτζάνι) Ltr (λίτρο)
Protected by Copyscape

ABOUT ME

Καλώς ήρθες στο mpaxari & kanela. Είμαι η Θεοδώρα Παπαλιάγκα, δεν είμαι σεφ, λατρεύω όμως τη μαγειρική,και προσπαθώ για το καλύτερο. ">

ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΕ ΜΕ

ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;

  • Μπισκοτόγλυκο
  • Εκμέκ παγωτό
  • Πορτοκαλόπιτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • Ζαμπονοκασεροπιτάκια
  • Τηγανίτες με φέτα και ρίγανη
  • Εύκολο γλυκό ψυγείου
  • Νηστίσιμο κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι.
  • Τηγανιά χοιρινή με πιπεριές
  • Σοκολατόπιτα
  • Γλυκό του κουταλιού καρπούζι με ξινό!!

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΤΙΚΈΤΑ

νηστισιμα 192 Γλυκά 131 νηστίσιμα φαγητά 70 φαγητά 69 Πίτες-πιτάκια 68 Κεικ 54 Ζύμες 51 νηστίσιμα γλυκά 51 Αλάδωτα 43 Αρτοσκευάσματα 37 κουλουράκια-βουτήματα 33 Ζυμαρικά 30 Θαλασσινά 30 Σιροπιαστά 25 ορεκτικά 25 Πουλερικά 24 παγωτά 23 σοκολάτα 23 Κιμάς 22 Χοιρινο 18 Γλυκά κουταλιού 17 Μοσχάρι 15 Σούπες 14 κεράσματα 14 Οσπρια 13 Σνακ 13 τυριά 13 χριστούγεννα 13 Ρύζι 12 Τσουρέκια 12 πατάτες 12 Λαδερά 11 Σάλτσες 11 Χρήσιμα 11 Αυγά 10 Σαλάτες 10 πασχαλινά 10 light 8 Μαρμελάδες 8 Μπριος 7 Μανιτάρια 6 παντεσπάνι 6 Ντιπς 5 κρουασαν 5 σαντιγί 5 Μπεσαμέλ 3 σφολιάτα. 3 σόγια 3 Αρνι 2 Σνακ. 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι φωτογραφίες και τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Απαγορεύεται η αναδημοσιεύση χωρίς την συγκατάθεση μου. Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Powered By Blogger
Protected by Copyscape

Σελίδες

mpaxari & kanela

Widget by EmbedSocial→

Copyright © mpaxari & kanela. Designed by OddThemes