Μιλφεϊγ
Ατομικά Μιλφεϊγ με απίστευτα θεϊκή κρέμα Υλικά
10 ατομικά μπολ
1 πακέτο σφολιατινια
Κρέμα Μιλφεϊγ
5 ποτήρια γάλα φρέσκο**
5 γεμάτες κσ αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
3 κσ βούτυρο
2 αυγά μέτρια
2 αυγά μέτρια
Κρέμα Σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Εξτρα ζάχαρη άχνη για το πασπαλισμα
**Το ποτήρι που μέτρησα χωράει 210 ml.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας καλύτερα απ το προηγούμενο βράδυ, να προλάβει να κρυώσει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι κοσκινισμενο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ξεχωριστό σκεύος και τα ρίχνουμε στο γάλα με το αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια να μη σβολιασει η κρέμα. Όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει μέσα στην κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και η κρέμα.
Όταν είμαστε έτοιμοι να συναρμολογησουμε το γλυκό μας, μοιράζουμε τα μπολ στον πάγκο και ρίχνουμε σε κάθε μπολ από 1 σφολιατινι τριμμένο ρίχνουμε 1 γεμάτη κουταλιά σούπας κρέμα συνεχίζουμε με σφολιατινι, ξανά κρέμα και από πάνω μια κουταλιά σαντιγί και τέλος τριμμένο σφολιατινι. Πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.
Καλύτερα θα είναι τα μπολακια αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως να τα βάζουμε στην κατάψυξη... έτσι μένει φρέσκο το γλυκό και δεν πανιαζει η σφολιάτα.
0 comments