Μπιφτέκια με πατάτες
Ζουμερά μπιφτέκια και πατάτες λεμονάτες στο φούρνο
Υλικά
700 γρ κιμά ανάμικτα (500 μοσχάρι 200 χοιρινό)
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 αυγό μέτριο
Αλάτι_πιπέρι
Ρίγανη
1/4 κγ κύμινο
Λίγη πάπρικα καυτερή
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πατάτες
4-5 μέτριες πατάτες
Αλάτι_πιπέρι
4 κόκκους μπαχάρι
Λίγη ρίγανη
1 κσ μουστάρδα
Χυμό 1 λεμονιού
1 & 1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα σκεύος, κατά προτίμηση βάθη μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια τριμμένα στο μουλτι, ρίχνουμε το αυγό και το ψωμί αφού το μουλιασουμε σε νερό και το στραγγισουμε καλά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τέλος ελαιόλαδο και μαϊντανό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Όσο πιο πολύ παιδευουμε το μείγμα του κιμά τόσο πιο αφράτα θα γίνουν. Τα αφήνουμε για μισή ώρα να δέσουν τα υλικά.
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ταψί.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε όσο μικρότερες γίνεται,περιπου σε χοντρους κύβους. Τις αραδιαζουμε στο ταψί και ρίχνουμε τα μπαχαρικά,ανακατεύουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα βάζουμε ανάμεσα απ τις πατάτες. Κάνουμε το μείγμα μουστάρδα χυμό λεμόνι, νερό, λάδι και το ρίχνουμε πάνω απ το φαγητό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. Ελενχουμε αν μαλακωσαν οι πατάτες μας και σβήνουμε. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω. Εξαρτάται απ το φούρνο που έχουμε. Θέλουμε να πιει το νερό του και να μείνει το φαΐ με το λάδι του.
Η ποσότητα των μπαχαρικών που θα ρίξετε εξαρτάται απο σας, πόσο πικάντικα ή αλμύρα τα θέλετε.
0 comments