Απ τα αγαπημένα μου φαγητά του χειμώνα και πλούσιο σε βιταμίνες. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, σκέτα λεμονατα ή με σάλτσα και καρότα όπως η φασολάδα.. Ωραιότατη γίνεται και η σαλάτα με ρεβύθια.. Εμείς θα τα κάνουμε σκέτα με λεμόνι 🍋 και φυσικά χυλωμενα..
Υλικά
500 γρ ρεβύθια2 μεγάλα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Αλάτι πιπέρι.
Εκτέλεση
Απ το προηγούμενο απόγευμα αφού έχετε αποφασίσει ότι θα μαγειρέψετε ρεβύθια, θα πρέπει να τα μουλιάσετε σε νερό .Πλένουμε τα όσπρια σε τρεχούμενο νερό και σε ένα σκεύος με νερό να τα σκεπάζει καλά τα αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα..
Την επόμενη αφού τα ξεπλένουμε πάλι με τρεχούμενο νερό,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο φρέσκο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Ξεπλενουμε και γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, βάζουμε τα ρεβύθια και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια ολόκληρα όπως είναι καθαρισμένα. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.Θελουν περίπου 2 ώρες ανάλογα την ποικιλία. Μπορείτε όμως για ποιο γρήγορα να τα βράσετε σε χύτρα για 20 λεπτά.
Κατά διαστήματα κοιτάμε το φαγητό αν χρειάζεται νερό και προσθέτουμε.
Μόλις δούμε ότι τα ρεβύθια μας έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, πότε απ την αρχή γιατί δεν προκειτε να βράσουν. Το αλάτι σφίγγει τα όσπρια... βγάζουμε τα ολόκληρα κρεμμύδια απ τη σούπα και τα πολτοποιούμε με λίγο νερό απ το ζουμί τους στο μουλτι. Ρίχνουμε τον πολτό στο φαγητό που βράζει, αφήνουμε 10 λεπτά και τα ρεβύθια μας είναι έτοιμα και χυλωμενα.
Αν μεγειρέψατε σε χύτρα,θα χρειαστεί λίγη ώρα παραπάνω βράσιμο αφού ανοίξετε το καπάκι της . Βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλωσει καλά.και προς το τέλος πολτοποιούμε κρεμμύδι.
Σερβίρουμε με λεμόνι 🍋 και φρέσκο ψωμί!!!!!
Tips. Καλύτερα να τα μαγειρεψουμε πρωί πρωί για να προλάβουν μέχρι το μεσημέρι να δέσουν ακόμα καλύτερα. Θα δείτε ότι όσο περνάει η ώρα χυλώνουν ακόμα περισσότερο.
Αν τα μαγειρέψετε απ το προηγούμενο βράδυ, σίγουρα θα χυλωνουν ακόμα πιο πολύ.
Tips. Καλύτερα να τα μαγειρεψουμε πρωί πρωί για να προλάβουν μέχρι το μεσημέρι να δέσουν ακόμα καλύτερα. Θα δείτε ότι όσο περνάει η ώρα χυλώνουν ακόμα περισσότερο.
Αν τα μαγειρέψετε απ το προηγούμενο βράδυ, σίγουρα θα χυλωνουν ακόμα πιο πολύ.
0 comments