Μπριος με κρέμα λεμονιού
Υλικά
Ζύμη
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
120 γρ χλιαρό γάλα
1 αυγό
40 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Κρέμα
2 κ σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
3 κ σούπας ζάχαρη
1 κ σούπας βούτυρο
2 κ σούπας κρέμα λεμονιού "Σπιτικές γεύσεις Χρύσας"
1 κρόκος αυγού και 1 κ του γλυκού γάλα.
Εκτέλεση
Παίρνουμε ενα ποτηράκι από σφηνάκι και πατάμε πάνω στο ζυμάρι να ανοίξουμε φωλιά.
Σε κάθε φωλιά που ανοίξαμε βάζουμε από 1 κουταλιά κρέμα.
Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
Πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμενο σε λίγο γάλα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!!!!
TIPS
Σε όλες τις ζύμες το αλεύρι το κοσκινιζουμε και το ρίχνουμε σταδιακά στη ζύμη, όχι όλο απευθείας.
Το βούτυρο το ρίχνουμε προς το τέλος και αφού ρίξουμε λίγο αλεύρι πρώτα.Αυτή η μέθοδος κάνει το ζυμαράκι αφράτο και δεν κολλάει στα χέρια.
Το ζυμάρι μπαίνει στην κατάψυξη. Και σαν ζύμη αλλά και έτοιμα πριν ψηθούν. Βγάζουμε, αφήνουμε για 15 λεπτά και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
0 comments