Κέικ με κεράσια

 Κέικ με κεράσια ή κερασόπιτα όπως συνήθως τη λέμε. Τα κεράσια έχουν βγει και οι συνταγές αμέτρητες.. Ξεκινάμε λοιπόν με κέικ.... 



ΥΛΙΚΆ


2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο  χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα (400 ml )

2 φλιτζάνια ζάχαρη (380 γρ)

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ( 170 ml)

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 450 γρ)

3 κουταλάκια γλυκου μπέικιν

3 βανίλιες

 2 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Χτυπάμε για αρκετά λεπτά σε μίξερ τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο.  

Προσθέτουμε το χυμό και σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο και μαζί το μπεικιν και τις βανίλιες.

 Τέλος ρίχνουμε τα κεράσια αφού προηγουμένως βγάλουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. 
Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κεράσια ή βύσσινα από κονσέρβα ή κομπόστα. Σ αυτή την περίπτωση θα τα στραγγισουμε καλά πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα. 

Σε μια φόρμα κέικ ή ταψί 35×28 αλείφουμε λάδι και πασπαλίζουμε αλεύρι. 

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.


       

                              

0 comments