Χωριάτικο κοτόπουλο με μακαρόνι

 Απλό καθημερινό μαμαδιστικο φαγάκι που λατρεύει όλη η οικογένεια!!!




Υλικά

1 κοτόπουλο χωριάτικο 1700 γρ έως 2 κιλα κομμένο σε μερίδες 

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα καρέ

150 ml ελαιόλαδο

2 κούπες φρέσκια τριμμένη ντομάτα ή 1 κονσέρβα ντοματακι κομμένο

1 κ σούπας πελτέ

1 πακέτο χοντρά μακαρόνια 

Ελάχιστο μπαχαρι 

1 πρέζα κανέλας 

Φρέσκια ρίγανη για το τέλος 

Αλάτι, φρεσκοτριμμενο πιπέρι 

Λίγο μαϊντανό για το τέλος 

Τριμμένο κεφαλοτυρι για σερβίρισμα 

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε βαθιά κατσαρόλα κατά προτίμηση χύτρα και ροδιζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου απ όλες τις μεριές για περίπου 5 λεπτά.Αν δεν χωράει όλο μαζί, ροδιζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστει για λίγο και ρίχνουμε ξανά όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το μπαχάρι την κανέλα και προσθέτουμε νερό να σκεπάζει τουλάχιστον τα 3/4 του πουλερικού. 
Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα θα κλείσουμε το καπάκι και θα αφήσουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Αν βράσουμε χωρίς χύτρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο,ελενχοντας κάθε λίγο τα υγρά του. Θα πρέπει να έχει το ανάλογα υγρά να μαγειρεύτει το μακαρόνι,δηλαδη για ένα πακέτο μακαρόνια θα πρέπει τα υγρά να σκεπάζουν το κοτόπουλο κατά τα 3/4. Όσα βάλαμε και στην αρχή. 
Στο τέλος αφού έχει βράσει το πουλερικό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 
Ρίχνουμε το μακαρόνι και αφήνουμε να βράσει. 
Όταν κλείσουμε τη φωτιά, θα πρέπει να έχει ακόμα ζουμί η κατσαρόλα, έτσι δεν θα στεγνώσει το μακαρόνι μας στο σερβίρισμα ή αφού κρυώσει. Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό τη ρίγανη και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτυρι ή φέτα τριμμένη!!!!!! 

Follom me on  instagram


Follow me on Facebook


Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 


0 comments