Καρυδόπιτα με κρέμα

 Καρυδόπιτα με κρέμα!!!



ΥΛΙΚΆ:

5 αυγά

2 κεσεδάκια ζάχαρη(400 γρ) 

2 κεσεδάκια αλεύρι(260 γρ) 

1 γιαούρτι στραγγιστό

200γρ καρύδι τριμμένο

1 κουταλάκι σόδα

3 κουταλάκια μπεικιν

1κουταλακι κανέλα

ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι

3 κεσεδάκια ζάχαρη (680 γρ) 

3 κ μισό κεσεδάκια νερό (830 γρ)

Κρέμα

ΚΡΈΜΑ

1500 ml φρέσκο γάλα

5 κσ κορν φλάουρ

4 κσ άνθος αραβοσίτου (τη βραστή κρέμα)

1 κούπα ζάχαρη

2 κσ βούτυρο

ΣΑΝΤΙΓΊ

250 γρ κρέμα γάλακτος

200 γρ γάλα ζαχαρούχο 

Εκτέλεση


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά ,προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σόδα,το μπεικιν ,την κανέλα ,το αλεύρι κοσκινισμένο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρυδιά και τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί διαστάσεις 27×39.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά πάνω κάτω αντιστάσεις.Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. 

Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και σιροπιάζουμε, ζεστό σιρόπι στην κρύο γλυκό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 

Ετοιμάζουμε την κρέμα 

Σε μια κατσαρόλακι ρίχνουμε το κρύο γάλα,τη ζάχαρη το κορν φλάουρ, το ανθός αραβοσίτου και με ένα σύρμα ανακατεύουμε, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχως μέχρι να δέσει η κρέμα. 

Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να παγώσει 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα να σφίξει και την ενσωματώνουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια της καρυδόπιτας. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε αφού πρώτα μπει λίγες ώρες στο ψυγείο!!!!!!


 

2 comments

  1. Όταν λέτε ένα γιαούρτι στραγγιστό, τι ποσότητα εννοείτε παρακαλώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δροσιστικο, πεντανόστιμο . Μας αρεσε την επόμενη μέρα και πολύ παγωμένο . Ηταν μεγάλη η ποσότητα κ χώρισα το παντεσπάνι στα δύο με νήμα, αφού το σιρόπιασα κ κρύωσε καλά. Έτσι,έβγαλε άνετα δύο ταψιά της διάστασης που γράφεις. Συγχαρητήρια ,είναι ένα γλυκό που θα φτιάξω πολλές πολλες φορές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή