Φασόλια με λουκάνικα στο φούρνο

 Φασολάδα φούρνου με λουκάνικα



Το απόλυτο φαγητό του χειμώνα κι όχι μόνο!!!! 
Ο συνδυασμός όσπρια με λουκάνικα θα απογειώσει το φαγητό σας!!!

Υλικά

500 γρ μέτρια φασόλια, μουλιασμένα σε κρύο νερό απ την προηγούμενη μέρα.

500 γρ χωριάτικα λουκάνικα κομμένα χοντρές ροδέλες 

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο καρέ

2 κσ κοφτές πελτέ ντομάτας

2 μέτρια καρότα κομμένα ροδέλες

3 κου. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τα φασόλια που έχουμε μουλιάσει απο τό προηγούμενη βράδυ σε νερό και τα βάζουμε με λίγο νερό να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό .

Βάζουμε ξανά τα φασόλια να βράσουν με νερό ίσα να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, τα καρότα, το μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσουν σε χύτρα για 10 λεπτά περίπου να μαλακώσουν ελαφρώς. Αν δεν έχουμε χύτρα Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. 

Όσο βράζουν τα φασόλια, σοτάρουμε σε τηγάνι τα λουκάνικα για 10 λεπτά να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη. 

Μόλις δούμε ότι τα φασόλια μας έχουν μαλακώσει, τα ρίχνουμε όπως είναι σε ένα ταψί, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι λίγη ρίγανη και τα λουκάνικα και τα βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν καλά τα φασόλια μας!!!! 

TIPS:

Αν παλι για κάποιο λόγο δεν προλάβαμε να τα μουλιάσουμε από την προηγουμένη ήμερα ,δεν υπάρχει πρόβλημα,  βάζουμε τα φασολιά να βράσουν για 10 λεπτά με λίγο νερό, οσο δηλαδή να σκεπάζονται, και τα αφήνουμε μέσα για 1 ώρα .



0 comments