Η αρχική ιδέα ήταν από τα σαραγλί που είχα κάνει πριν χρόνια. Τότε είχαν περισσέψει φύλλα ψημένα, τα ανακάτεψα με καρύδια ζάχαρη και κανέλα, έριξα και σιρόπι και τα πρόσθεσα σε σπιτικό παγωτό.
Μένει τώρα να σας δώσω τα υλικά!
Υλικά
5 φύλλα κρούστας
1 φλιτζάνι καρύδια
1 κγ κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλλο
2 κγ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
Σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
1️⃣ Σε ένα βάθη πιάτο ρίχνουμε τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε καλά.
2️⃣ Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί το πρώτο φύλλο και πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση.
3️⃣ Καλύπτουμε με φύλλο και βουτυρώνουμε με ένα πινέλο. Ρίχνουμε λίγη γέμιση, φύλλο και βούτυρο, μέχρι να τελειώσουν και τα 5 φύλλα. Στο τελευταίο δεν ρίχνουμε γέμιση, απλά βουτυρώνουμε.
4️⃣ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
5️⃣ Βγάζουμε απ το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
6️⃣ Βράζουμε το σιρόπι για 4 λεπτά, μετράμε απο την ώρα που θα αρχίσει να βράζει.
7️⃣ Οταν κρυώσει ο μπακλαβάς τον σπάμε σε κομμάτια να Θρυματιστεί και σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι σιγά σιγά, κρύο γλυκό με ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
➡️ Ετοιμάζουμε το παγωτό.
8️⃣Χτυπάμε την κρεμα γάλακτος με το ζαχαρούχο και το γάλα εβαπορέ για 5 λεπτά να γίνει σαν γιαούρτι.
9️⃣ Προσθέτουμε το θρυματισμενο και σιροπιασμένο μπακλαβάς και ανακατεύουμε καλά. Κρατάμε λίγο αν θέλουμε για διακόσμηση!! Βάζουμε σε μπολ και στην κατάψυξη για λίγες ώρες.
0 comments