Συκώτι ψητό ριγανάτο

 



Υλικά 

✔️4 φέτες μοσχαρίσιο συκώτι 

✔️1 ποτήρι γάλα 

✔️Αλάτι 

✔️Πιπέρι 

✔️Ρίγανη  

✔️Λεμόνι 

Εκτέλεση 

1️⃣ Για να φτιάξουμε συκώτι στο φούρνο θα χρειαστεί να βρούμε συκώτι φρέσκο,θα  το φτιάξουμε την ίδια μέρα που θα το πάρουμε από τον χασάπη . Του ζητάμε 4 με 5 φέτες.

2️⃣Βάζουμε τις φέτες σε ένα μικρό ταψάκι και καλύπτουμε με γάλα.Το γάλα θα μαλακώσει το συκώτι Αφήνουμε μισή ώρα στο γάλα. Δεν ξεπλένουμε,απλά σκουπίζουμε με χαρτί.

3️⃣ Ανάβουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αέρα να ζεσταθεί. Βάζουμε τις  φέτες σε ταψί και περιχύνουμε με λάδι.Ψήνουμε για 15 λεπτά όχι παραπάνω γιατί το συκώτι θα στεγνώσει και θα  γίνει σαν σόλα.Αν θέλετε στο ενδιάμεσο γυρίστε τις φέτες κι από την άλλη . Εγώ δεν το κάνω τις αφήνω έτσι.

4️⃣ Βγάζουμε από το φούρνο ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη  και χυμό λεμονιού . Περιμένουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό.Με αυτό   τον τρόπο το συκώτι γίνεται ζουμερό μέσα,όπως πρέπει δηλαδή να είναι ένα ζουμερό καλό ψημένο συκώτι.Δεν αλάτι ζούμε ποτέ στην αρχή το σφίγγει το συκώτι . Μόνο ελαιόλαδο και ψήνουμε . Εσείς προσθέστε ότι άλλο μπαχαρικό θέλετε εγώ βάζω μόνο αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 

0 comments