Κρουασάν με ζύμη γιαουρτιού!!
Αυτό το ζυμαράκι το ερωτεύτηκα αλήθεια..Δεν υπάρχει πραγματικά..Πανεύκολη συνταγή λίγα υλικά και φυσικά αφράτο και πεντανοστιμο... . Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε..
Μια δόση βγαίνουν λίγα εσείς κάντε διπλή...
Υλικά
για 22 μέτρια κρουασάν1/2 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα 120 γρ
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό και 1 ασπράδι(κρατάμε τον κρόκο για να αλείφουμε από πάνω)
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο 90 γρ
1κσ ζάχαρη
1κγ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά.
1/2κιλου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Επάλειψη
1 κροκός αυγού1 κσ γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα τη μαγιά το αυγό και το ασπράδι το γιαούρτι το λάδι αλάτι ζάχαρη
Χτυπάμε να ανακατευτούν τα υλικά μας... Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι
και με το γάντζο χτυπάμε για 2με 3 λεπτά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου ,σε ζεστό μέρος.Μην περιμένετε να φουσκώσει πολύ, είναι κρύα τα υλικά μας. Μια ώρα είναι αρκετή, όχι παραπάνω. Περνάμε στο επόμενο στάδιο.
Ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο με ένα χοντρό πλάστη,κόβουμε με το μαχαίρι όπως τα κρουασάν.
Βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε , ζαμπόν κασέρι σάλτσα ντομάτας,κοτόπουλο ,τυρί φέτα,λουκάνικο με μοτσαρελα.... τυλίγουν όπως τα κρουασάν αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για ένα τέταρτο.
Γαλοπούλα- μπέικον-κασέρι |
Λουκάνικο μοτσαρελα |
Τυρί φέτα |
Τυλίγουν όπως τα κρουασάν αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για ένα τέταρτο.Εδώ, θα δουλέψουμε τη ζύμη και θα δείτε ότι θα φουσκωσουν αμέσως.
Πριν το ψήσιμο τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα, ρίχνουμε σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου ανάλογα με το σχήμα που θα δώσουμε.
Η ζύμη βγάζει 22 μέτρια κρουασάν ένα ταψί κουζίνας.
------------------------------------------------------------
Πνευματικά δικαιώματα ©2023 2024
Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναδημοσιευση της συνταγής ή μέρος αυτής χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού.
-------------------------------------------------------------
4 comments
Καλημέρα.Μπορουμε να καταψύξουμε το ζυμάρι κ εαν ναι σε ποια φάση στο πρώτο φούσκωμα ή αφού βάλουμε τη γέμιση κ μετα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝικόλ μου συγνώμη για την καθυστέρηση. Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη το ζυμαράκι σου, καλύτερα με τη γέμιση ώστε να τα βγάλεις και να είναι έτοιμα για ψησιμο. Απλά άφησε το κανένα τέταρτο πριν τα ψήσεις.
ΔιαγραφήΦαινονται πολυ ωραια, αυτο το γοχ, με παιδεψε😁
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνθουσιάστηκαν τα πλήθη! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή