Γιορτινή πουτίγκα!!!



Γιορτινή Πουτίγκα



Αφρατη και λαχταριστή καρυδόπιτα ή μελαχρινή που τη λέμε εδώ στη Θεσσαλία.. Η συνταγή της μελαχρινής κρατάει πάνω από 40 χρόνια.. Απ την πεθερά  στη νύφη και πάει λέγοντας, γιαυτό και η δοσολογία είναι σε κεσεδακια γιαουρτιού 

Υλικά:

5 αυγά
2 κεσεδάκια ζάχαρη(400 γρ) 
2 κεσεδάκια αλεύρι(260 γρ) 
1 γιαούρτι στραγγιστό
250γρ καρύδι τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
3 κουταλάκια μπεικιν
1κουταλακι κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι:

3 κεσεδάκια ζάχαρη (680 γρ) 
3 κ μισό κεσεδάκια νερό (830 γρ) 
Κρέμα:
1 φακελάκι γκαρνι σαντιγί
200 ml φρέσκο γάλα 
1 γάλα ζαχαρούχο
800ml γάλα φρέσκο
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικης 

Εκτέλεση 

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν,προσθέτουμε το γιαούρτι, σόδα,μπεικιν ,κανέλα ,αλεύρι,ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρυδιά και τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.ξεφορμάρουμε υστέρα απο 10 λεπτά αλλά κρατάμε τη φόρμα πρόχειρη γιατί μόλις κρυώσει το κέικ καρυδιού θα το ξαναγυρίσουμε στη φόρμα να το σιροπιασουμε.
   Βράζουμε το σιρόπι για 10  λεπτά και όπως είναι ζεστό γυρίζουμε το κέικ ξανά στη φόρμα και σιροπιάζομαι σιγά σιγά.Κρύο το γλυκό, ζεστό το σιρόπι. 
Το σιρόπι θα το πιει όλο, μην μας φοβίζει η ποσότητα.
Το αφήνουμε αρκετή ώρες μέσα στη φόρμα να κρυώσει καλά και καλύτερα την επόμενη μέρα το γυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ 5 λεπτά το γάλα με τη σκόνη της σαντιγης να αφρατεψει καλα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε 1 λεπτο ακόμα... 
σε άλλο μπολ χτυπάμε τις 2 κρέμες ζαχαροπλαστικης  με το γάλα,στη συνέχεια ενώνουμε τις κρέμες και ανακατεύουμε. 
Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Απλώνουμε πανω από τη σιροπιασμενη καρυδόπιτα ολη την κρέμα. 
Από πάνω στολίζουμε με καβουρδισμένο καρύδι ή αμύγδαλο. 
Καλή επιτυχία!!! 



1 comments