Γιορτινή Πουτίγκα
Αφρατη και λαχταριστή Πουτίγκα ή μελαχρινή με κρέμα ή σπάτουλα που τη λέμε εδώ στη Θεσσαλία.. Η συνταγή της μελαχρινής κρατάει πάνω από 40 χρόνια.. Απ την πεθερά στη νύφη και πάει λέγοντας, γιαυτό και η δοσολογία είναι σε κεσεδακια γιαουρτιού
Υλικά:
5 αυγά2 κεσεδάκια ζάχαρη(400 γρ)
2 κεσεδάκια αλεύρι(260 γρ)
1 γιαούρτι στραγγιστό
250γρ καρύδι τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
3 κουταλάκια μπεικι
1κουταλακι κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι:
3 κεσεδάκια ζάχαρη (680 γρ)3 κ μισό κεσεδάκια νερό (830 γρ)
1500 ml φρέσκο γάλα
5 κσ κορν φλάουρ
4 κσ άνθος αραβοσίτου (τη βραστή κρέμα)
1 κούπα ζάχαρη
2 κσ βούτυρο
ΣΑΝΤΙΓΊ
250 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά,περίπου 4 λεπτά.Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλακι ρίχνουμε το κρύο γάλα,τη ζάχαρη το κορν φλάουρ, το ανθός αραβοσίτου και με ένα σύρμα ανακατεύουμε, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχως μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να παγώσει
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα να σφίξει και την ενσωματώνουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια της καρυδόπιτας. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε αφού πρώτα μπει λίγες ώρες στο ψυγείο!
1 comments
Το πιο ωραίο που έχω φτιάξει !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή