Παστέλι με ταχίνι κακάο

Το παστέλι είναι ένα γλυκό από σουσάμι και μέλι. Είναι γλύκισμα τονωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιοφώσφοροκάλιομαγνήσιοσίδηρο. Οι ρίζες του παστελιού ξεκινούν από την Ιλιάδα του Ομήρου.
Προς το τέλος του 20ου αιώνα, το παστέλι κυκλοφορούσε στην Ελλάδα συσκευασμένο σε παραλληλόγραμμα τεμάχια των 120-150 γραμμαρίων με αρκετά μαλακή υφή (μελάτο). Σήμερα το παστέλι βρίσκεται στην αγορά και σε μικρότερες συσκευασίες αλλά και σε προϊόντα με διαφορετική υφή (μελάτο, τραγανό). Υπάρχουν δε και άλλα γλυκά προϊόντα στα οποία το σουσάμι έχει αντικατασταθεί από ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα κυρίως).


Παστέλι με ταχίνι κακάο



Υλικά

200γρ σουσάμι
150γρ ξηροί καρποί καρύδι,αμύγδαλο και cranberry
300gr μέλι
5 κ.σ ταχίνι με κακάο

Εκτέλεση

Σε ένα ταψακι βάζουμε ξηρούς καρπούς και σουσάμι και τους ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου ίσα ίσα να πάρει χρώμα το σουσάμι.
Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε το μέλι και ρίχνουμε το ταχίνι το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς καβουρδίζουμε ελάχιστα το μείγμα να πήξει.
Σε μια λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα και με ένα πλάστη το στρώνουμε.Όσο είναι ζεστό το κόβουμε σε μπάρες και το αφήνουμε να κρυώσει

Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/pasteli-me-tachini-kai-kakao/




0 comments