Τσουρέκι παγωτό 🍦




Τσουρέκι παγωτό


Παγωτό

Υλικά


500 γρ κρέμα γάλακτος 

400 ml γάλα εβαπορέ ή φρέσκο 

400 γρ γάλα ζαχαρούχο 

1 μέτριο τσουρέκι σε φέτες 

Σιρόπι

350 ml νερό 

380 γρ ζάχαρη 


Σιρόπι

350 ml νερό

380 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι γιατί θα το ρίξουμε χλιαρό στο τσουρέκι μας 
Βράζουμε νερό και ζάχαρη για 5 λεπτά. 

Βάζουμε τις φέτες του τσουρεκιου στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε και σιροπιάζουμε αμέσως με το χλιαρό σιρόπι. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τις φέτες στη φριγανιερα. 

Θριματιζουμε το σιροπιαστό τσουρέκι και το αφηνστην άκρη. 

Ετοιμάζουμε το παγωτό :Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε εναλλάξ τα δύο γάλατα ζαχαρούχο και εβαπορέ ή φρέσκο. Ανακατεύουμε στο μείγμα το σιροπιαστό τσουρέκι ή το βάζουμε σαν βάση και από πάνω ρίχνουμε το παγωτό. Όπως κι αν το κάνουμε βγαίνει το ίδιο νόστιμο. 

Βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες και απολαμβάνουμε!!!!!! 



Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/tsoyreki-pagoto/

0 comments