Τσουρέκι παγωτό
Παγωτό
Υλικά
400 ml γάλα εβαπορέ ή φρέσκο
400 γρ γάλα ζαχαρούχο
1 μέτριο τσουρέκι σε φέτες
Σιρόπι
350 ml νερό
380 γρ ζάχαρη
Σιρόπι
350 ml νερό380 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι γιατί θα το ρίξουμε χλιαρό στο τσουρέκι μας
Βάζουμε τις φέτες του τσουρεκιου στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε και σιροπιάζουμε αμέσως με το χλιαρό σιρόπι. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τις φέτες στη φριγανιερα.
Θριματιζουμε το σιροπιαστό τσουρέκι και το αφηνστην άκρη.
Ετοιμάζουμε το παγωτό :Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε εναλλάξ τα δύο γάλατα ζαχαρούχο και εβαπορέ ή φρέσκο. Ανακατεύουμε στο μείγμα το σιροπιαστό τσουρέκι ή το βάζουμε σαν βάση και από πάνω ρίχνουμε το παγωτό. Όπως κι αν το κάνουμε βγαίνει το ίδιο νόστιμο.
Βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες και απολαμβάνουμε!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/tsoyreki-pagoto/
0 comments