Σοκολατένια απόλαυση με χαλβά

Σοκολατένια απόλαυση με χαλβά


Υλικά


 500 γραμμ κουβερτούρα
 200 γραμμ χαλβά με ταχίνι Όλυμπος
 2 φλυτζάνια τσαγιού ταχίνι 
 1 φλυτζάνι φυστίκια Αιγίνης ανάλατα
 1 φλυτζάνι γλυκό κουταλιού πορτοκάλι κομμένο σε κυβάκια ( αν έχετε και νεράντζι γίνεται ακόμα πιο ωραίο) 
1/2 φλυτζάνι σιρόπι από το γλυκό πορτοκάλι. 
1 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα σε κομματάκια. 

 Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα με το ταχίνι σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Ρίχνουμε τον χαλβά που έχουμε κόψει με τα χέρια, τα φιστίκια ολόκληρα, το γλυκό πορτοκάλι και το σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Σε μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζουμε διαφανές μεμβράνη και ριχνουμε το υλικό μας. Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 3- 4 ώρες να παγώσουν. Κόβουμε και σερβίρουμε. Διατηρούνται στο ψυγείο.
 Συνταγή Ελένης Γκουντουβα - Κοντογιαννη.
 Φωτογραφίες και εκτέλεση ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΣΠΉΛΙΟΥ


0 comments